Τρίτη, 24 Μαρτίου 2015

Δυναμική παρουσία της Μυθικής Πελοποννήσου στη Ρωσική τουριστική αγορά Εμφάνιση Περιφέρεια Πελοποννήσου έκθεση Mitt 2015.jpg
Ιδιαίτερα δυναμική ήταν η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με 11 τουριστικούς επιχειρηματίες στην έκθεση Mitt 2015 η οποία έλαβε χώρα στη Μόσχα από 18 έως 21 Μαρτίου 2015. Η έκθεση Mitt απευθύνεται στη σημαντική αγορά της Ρωσίας, αλλά και στο σύνολο των αναπτυσσόμενων αγορών της Βόρειας Ευρασίας και της Ασίας (Ουκρανία, Καζακστάν, Αζερμπαϊτζάν, κ.α.).

Το περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν η Υφυπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά καθώς και ο Υφυπουργός Άμυνας κ. Κώστας Ήσυχος, τους οποίους υποδέχθηκαν οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς. Οι εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής συμμετείχαν στα επίσημα εγκαίνια της Ελληνικής συμμετοχής.
Εμφάνιση φώτο υπουργοί στο περίπτερο της Πελοποννήσου.jpgΤο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκε και η Πρέσβης της Ελλάδος στη Ρωσία κα. Δανάη Μαγδαληνή - Κουμανάκου, στην  οποία οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας έθεσαν το πλαίσιο της συνεργασίας με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από τη Ρωσία. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν προβληματισμοί για την έγκαιρη έκδοση βίζας των επισκεπτών της Ελλάδος και ειδικότερα της Πελοποννήσου, ώστε να αντιμετωπιστούν έγκαιρα τυχόν προβλήματα.


Εμφάνιση Με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης των tour operators της Ρωσίας κ. Yuri Barzykin.jpgΟι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου σε συνεργασία με το Ελληνορωσικό Επιμελητήριο και τους εκπροσώπους τους στη Μόσχα πραγματοποίησαν προγραμματισμένα στοχευμένα ραντεβού για τη δημιουργία νέων συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό συναντήθηκαν με τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης των tour operators της Ρωσίας κ. Yuri Barzykin. Στη συνάντηση τέθηκαν οι προβληματισμοί όσον αφορά τη Ρωσική αγορά, η οποία προσέφερε υψηλά νούμερα εισερχόμενου τουρισμού κατά την προηγούμενη περίοδο και εξετάστηκαν λύσεις προς αντιμετώπιση ανασταλτικών παραγόντων στην περαιτέρω ανάπτυξη του εισερχόμενου τουρισμού από την Ρωσία την φετινή περίοδο.

Εμφάνιση Στο  στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μόσχα με την Γενική Πρόξενο κα. Ελένη Μιχαλοπούλου.jpgΤα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν κατά την περσινή περίοδο εξετάστηκαν και σε συνάντηση τον Γιώργο Ακριτίδη, διευθύνοντα σύμβουλο του Ambotis, o οποίος αποτελεί τον βασικότερο tour operator που δραστηριοποιείται στην περιοχή της Πελοποννήσου. Κατά τη συνάντηση αυτή συμφωνήθηκε η από κοινού διοργάνωση φιλανθρωπικής εκδήλωσης υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Ambotis Foundation το μήνα Απρίλιο, γεγονός που θα λάβει ευρεία προβολή στα ΜΜΕ της Ρωσίας και θα έχει συμπληρωματικό στόχο την άμεση προβολή της Πελοποννήσου. 

Εμφάνιση H Πρέσβης κα. Δανάη Μαγδαληνή Κουμανάκου.jpg
Σε συνάντηση εργασίας με τον προϊστάμενο του Γραφείου ΕΟΤ Ρωσίας κ. Πολύκαρπο Ευσταθίου συμφωνήθηκε άμεσα η αποστολή δημοσιογραφικής ομάδας του μεγαλύτερου καναλιού RUSSIA24 με στόχο τη διενέργεια ρεπορτάζ που θα αφορά την προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου στη Ρωσία. Για την προσέλκυση μεμονωμένων τουριστών έγινε συνάντηση με την υπεύθυνη marketing του μεγαλύτερου portal κρατήσεων στη Ρωσική αγορά Tophotel.ru για την εντονότερη προβολή της Πελοποννήσου.

Συναντήσεις έγιναν από εκπροσώπους της Περιφέρειας Πελοποννήσου και με τους υπεύθυνους των λοιπών tour operator που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας Mouzenidis Travel, Slava Tours, Le Grand, Tui, Beleon Tours. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου έγιναν περισσότερα από 50 επαγγελματικά ραντεβού με αμιγώς Ρωσικά τουριστικά γραφεία και  τη συμμετοχή των τουριστικών επαγγελματιών της Πελοποννήσου και διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό της Πελοποννήσου σε περισσότερους από 5.500 επισκέπτες (επαγγελματίες και κοινό).

Εμφάνιση Σύσκεψη  με τον Γραμματεύα του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνυματικών Περιηγήσεων  Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτης κ. Σπυρίδων Κατραμάδος  , και την επιστημονική ομάδα της Ιεράς Συνόδου.jpgΚατά τη διάρκεια της έκθεσης οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου και Περικλής Μαντάς συμμετείχαν σε σύσκεψη με τον Γραμματέα του Συνοδικού Γραφείου Προσκηνηματικών Περιηγήσεων Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη κ. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, και την επιστημονική ομάδα της Ιεράς Συνόδου με στόχο την περαιτέρω ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού στην Πελοπόννησο, ο οποίος είναι ιδιαίτερα σημαντικός για τον ρώσο επισκέπτη.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής στην έκθεση Mitt οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας Πελοποννήσου επισκέφθηκαν το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Μόσχα. Στη συνάντηση τους με την Γενική Πρόξενο κα. Ελένη Μιχαλοπούλου συζητήθηκε το πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου με τις προξενικές αρχές για την προβολή του προορισμού της Πελοποννήσου στη Ρωσική αγορά, καθώς και η προώθηση των προϊόντων και συμφωνήθηκε ο άμεσος σχεδιασμός προωθητικής εκδήλωσης την περίοδο του Μαΐου. Συμφωνήθηκε επίσης η στενή παρακολούθησης της διαδικασίας έκδοσης βίζα για τη θερινή περίοδο και την Πελοπόννησο ειδικότερα.

Σε συνάντηση με τον Γενικό Σύμβουλο ΟΕΥ Β' του Γενικού Προξενείου κ. Ηλία Θανασά και τους συνεργάτες του αναλύθηκε το περιβάλλον που έχει διαμορφωθεί με το ρωσικό εμπάργκο που έχει επιβληθεί στα ελληνικά προϊόντα και συμφωνήθηκε η διοργάνωση επιχειρηματικών b2b συναντήσεων στη Μόσχα μόνο για την Πελοπόννησο.

Την έκθεση Mitt επισκέπτονται κατά μέσο όρο 100.000 άτομα με το 80% να είναι επαγγελματίες τουρισμού, από 185 προορισμούς και 3.000 να είναι οι επιχειρήσεις τουρισμού. Στόχος της συμμετοχής της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συγκεκριμένη έκθεση ήταν η στήριξη της πιο δυναμικής αγοράς εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα και την Πελοπόννησο, ειδικά σε περίοδο κρίσης, αλλά και η ανάπτυξη νέων επιχειρηματικών συνεργασιών μετά τις ανατροπές που εξελίχθηκαν στο χώρο των tour operator το 2014.