Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Αεροπορική τραγωδία στις Γαλλικές Άλπεις - Συνετρίβη Airbus A320 - Νεκροί οι 150 επιβαίνοντες

Το γράφημα του France24 δείχνει το σημείο της τραγωδίας
Μπροστά σε μια αεροπορική τραγωδία είναι και πάλι ο πλανήτης. Ένα Airbus Α320 συνετρίβη σήμερα στην περιοχή της Μπαρσελονέτ στη νότια περιοχή των γαλλικών Άλπεων. Πρόκειται για ένα αεροπλάνο της εταιρείας Germanwings, θυγατρικής της Lufthansa, που εκτελούσε πτήση ανάμεσα στην Βαρκελόνη (Ισπανία) και το Ντίσελντορφ (Γερμανία). Το αεροπλάνο είχε απογειωθεί στις 10 το πρωί με 144 επιβάτες και 6 μέλη πληρώματος.

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Αεροπορίας επιβεβαίωσε, σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, πως το αεροπλάνο μετέφερε τουλάχιστον 144 επιβάτες και 6μελές πλήρωμα. Ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι νεκροί. Στο σημείο σπεύδουν σωστικά συνεργεία αλλά η περιοχή είναι πολύ δυσπρόσιτη. Το αεροπλάνο εκτελούσε την πτήση από την Μπαρτσελόνα στο Ντίσελντορφ.
Το σημείο της συντριβής είναι πιο κοντά στην Μπαρτσελόνα από το Ντίσελντορφ, δήλωσε στο CNN ειδική αναλύτρια για αεροπορικά θέματα. Ο Πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε πως υπάρχει πλήρης κινητοποίηση των αρχών στην περιοχή, ενώ επί τόπου σπεύδει και ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ωστόσο, όπως συμπλήρωσε, φαίνεται πως πρόκειται για πολύ δύσβατη περιοχή και οι επιχειρήσεις είναι εξαιρετικά δύσκολες. Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το France24 το σημείο στο οποίο έχει καταπέσει το αεροπλάνο είναι πολύ απόμερο και δυσπρόσιτο.
ΟΙ συντριβές αεροσκαφών στην μέση της πτήσης είναι πολύ σπάνιες, προσθέτει συμπληρώνοντας ότι τα περισσότερα αεροπορικά δυστυχήματα συμβαίνει είτε κατά την προσγείωση είτε κατά την απογείωση. 
Το αεροπλάνο έχασε ύψος 14.000 ποδών μέσα σε 6 λεπτά σύμφωνα με τους καταγραφείς πτήσης.
Σύμφωνα με έναν διαδικτυακό καταγραφέα της πτήσης το αεροπλάνο ήταν στα 38.000 πόδια και έξι λεπτά αργότερα ήταν στα 24.000 πόδια!

Αυτό, σύμφωνα με την ειδικό δείχνει ότι ο πιλότος είχε ακόμα τον έγεχο του αεροπλάνου με΄χρι ενος σημείου. Αν είχε χάσει τις μηχανές του θα είχε συντριβεί μέσα σε λίγα λεπτά.

Ίσως ο πιλότος να προσπάθησε να κάνει αναγκαστική προσγείωση.

Νωρίτερα, ο απεσταλμένος της Mirror.co.uk, μετέδιδε ότι οι πρώτες σοροί θυμάτων έχουν μεταφερθεί σε γυμναστήριο της περιοχής. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί ακόμα. Όπως έγραψε σε νεότερο Tweet, «...να ξεκαθαρίσω ότι έχει στηθεί ένα προσωρινό νεκροτομείο στο τοπικό γυμναστήριο. Δεν έχω ενημέρωση αν έχουν μεταφερθεί σοροί ήδη εκεί»...
 Την ίδια ώρα οι συγγενείς των επιβαινόντων μεταφέρονται σε ειδική αίθουσα στο αεροδρόμιο του Ντίσελντορφ.
"Τα αίτια της συντριβής είναι προς το παρόν άγνωστα", δήλωσε ακόμη στους δημοσιογράφους ο πρωθυπουργός Βαλς. Πρόσθεσε πως ενεργοποίησε τον υπουργικό πυρήνα για την αντιμετώπιση κρίσεων και έστειλε τον υπουργό Εσωτερικών Μπερνάρ Καζνέβ στον τόπο του δυστυχήματος. Το γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών ανακοίνωσε πως συντρίμμια του Airbus βρέθηκαν κοντά στο χωριό Μπαρσελονέτ, περίπου 100 χλμ. βορείως της Νίκαιας.
To Α320 που συνετρίβη ήταν ηλικίας 24 ετών και περιλαμβανόταν από το 1991 στον στόλο της Germanwings, σύμφωνα με την ηλεκτρονική τράπεζα πληροφοριών airfleets.net.

Τα κεντρικά γραφεία της εταιρείας είναι στην Στουτγάρδη. Συνολικά η εταιρεία έχει 81 αεροπλάνα στον στόλο της και εξυπηρετεί 86 προορισμούς σε όλο τον κόσμο. Μέχρι σήμερα δεν έχει καταγράψει κανένα αεροπορικό δυστύχημα.