Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

"Ρωγμές στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Τσίπρας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί", αναφέρει το Reuters- Το "όχι" Λαφαζάνη στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ προκαλεί τριγμούς στο κυβερνητικό στρατόπεδο

"Ρωγμές στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Τσίπρας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί", αναφέρει το Reuters
Η πρώτη ανοιχτή διαφωνία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με κορυφαίο υπουργό , τον κ. Παναγιώτη Λαφαζάνη, για το θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, αναδεικνύεται με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου reuters, με τίτλο "Cracks appear in Greek government as Tsipras walks tightrope", ο οποίος στα ελληνικά αποδίδεται ως "Ρωγμές στην κυβέρνηση, την ώρα που ο Τσίπρας ακροβατεί σε τεντωμένο σχοινί".

Σύμφωνα με το Reuters, το πρώτο ρήγμα στην κυβέρνηση προκλήθηκε την Τετάρτη, μετά από δήλωση του υπυοργού Ενέργειας Π. Λαφαζάνη ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ ή του διαχειριστή δικτύου ΑΔΜΗΕ, μια μόλις ημέρα μετά τη δέσμευση της Ελλάδας ότι δε θα σταματήσει τις ιδιωτικοποιήσεις που βρίσκονται υπό διαπραγμάτευση.

Ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με το reuters, εκπροσωπεί τη ριζοσπαστική πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο θα μπορούσε να ρίξει την κυβέρνηση αν επέλεγε να "επαναστατήσει", όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Reuters. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν τέτοιες ενδείξεις συνεχίζει το δημοσίευμα και σημειώνει ότι η πτέρυγα αυτή του ΣΥΡΙΖΑ έχει υποχωρήσει από τη ρητορική του σε άλλα ζητήματα, μετά από εσωκομματικές συνομιλίες.

Παρόλ' αυτά, συνεχίζει το δημοσίευμα, ο κ. Τσίπρας πρέπει με κάποιο τρόπο να κρατήσει τον κ. Λαφαζάνη στο πλευρό του, την ώρα που θα εφαρμόζει αντιδημοφιλή μέτρα που απαίτησαν ευρωπαίοι και διεθνείς δανειστές τους επόμενους μήνες.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός έπρεπε να στείλει παράλληλα δύο διαμετρικά αντίθετα μηνύματα, σημειώνει το Reuters: Προς τους δανειστές, λέγοντας ότι δε θα παραβεί το άκαμπτο πρόγραμμα και προς τα μέλη του κόμματός του και τους Έλληνες ότι  βρίσκεται σε τροχιά εξόδου από το πρόγραμμα.

e-typos.com