Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Τέσσερις νεκροί από τη συντριβή δύο τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών

Τουρκία - Τέσσερις οι νεκροί από τη συντριβή των μαχητικών αεροσκαφώνΔύο αεροσκάφη της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας συνετρίβησαν κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην επαρχία Μαλάτια της κεντρικής Τουρκίας με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους και οι τέσσερις χειριστές τους, όπως ανακοίνωσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις.
Η επαφή χάθηκε με τα αναγνωριστικά αεροσκάφη RF-4E λίγη ώρα μετά την απογείωσή τους από μια βάση στη Μαλάτια για μια προγραμματισμένη νυχτερινή άσκηση, αναφέρεται σε μια ανακοίνωση του γενικού επιτελείου εθνικής άμυνας της Τουρκίας η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπό του.
«Επιχειρήσεις έρευνας άρχισαν αμέσως. Στις 20:45 ανακαλύφθηκαν τα συντρίμμια των δύο αεροσκαφών μας και δυστυχώς οι τέσσερις πιλότοι έγιναν μάρτυρες», αναφέρει η ανακοίνωση αυτή. Δεν δίνεται καμιά εξήγηση για τη συντριβή των δύο αεροπλάνων.
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, τα αεροσκάφη κατέπεσαν στην περιοχή Ακτσαντάγ, περίπου 150 χλμ. βόρεια των συνόρων με τη Συρία, όπως δήλωσε μια πηγή προσκείμενη στις ένοπλες δυνάμεις στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.
Η Τουρκία διαθέτει τον δεύτερο σε μέγεθος στρατό του NATO και τα τελευταία χρόνια τα αεροσκάφη της τουρκικής ΠΑ έχουν αναλάβει έναν ιδιαίτερα ενεργό ρόλο σε ό,τι αφορά την από αέρος επιτήρηση των συνόρων με το Ιράκ και με τη Συρία.
Το 2012 οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας είχαν καταρρίψει ένα τουρκικό αεροσκάφος F-4.

enikos.gr