Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Προγραμματικές δηλώσεις : H "μάχη" των πολιτικών αρχηγών και η ψήφος εμπιστοσύνης ( LIVE μετάδοση)


Στην τελική ευθεία έχει μπει η συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης που ξεκίνησε το απόγευμα της Κυριακής και θα ολοκληρωθεί σήμερα τα μεσάνυχτα με την «μάχη» των πολιτικών αρχηγών και την ψήφο εμπιστοσύνης
Mετά τις 6 το απόγευμα  θα μιλήσουν η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η υπουργός για την καταπολέμηση της ανεργίας Ράνια Αντωνοπούλου και ο υπουργός Διεθνών οικονομικών σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Ενώ θα τοποθετηθούν οι υπουργοί Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, Περιβάλλοντος Γιάννης Τσιρώνης, Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου, Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, Αμυνας Νίκος Τόσκας, Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, Επικρατείας Νίκος Παππάς και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Νίκος Βούτσης.
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα ρίξει την αυλαία της συζήτησης και αναμένεται να ξεκαθαρίσει την στάση «αξιοπρέπειας» που θα κρατήσει η χώρα στο κρίσιμο Eurogroup της Τετάρτης. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ίδιος θα αποφύγει να μιλήσει για ποσοστά αποδοχής ή μη του μνημονίου. 
Νωρίτερα θα έχει τοποθετηθεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς που θα καλέσει την κυβέρνηση «να μην παίξει την τύχη της χώρας στα ζάρια».
Δευτερολογία θα έχει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης ενώ με ενδιαφέρον αναμένεται και η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη.
Με την ολοκλήρωση των ομιλιών θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία από το αποτέλεσμα της οποίας θα διαπιστωθεί εάν η κυβέρνηση απολαύει την εμπιστοσύνη της Βουλής ώστε να μεταβεί στις Βρυξέλλες πιο ισχυρή.
Την κυβέρνηση στηρίζουν οι 162 βουλευτές των Κοινοβουλευτικών Ομάδων ΣΥΡΙΖΑ (149) και Ανεξάρτητων Ελλήνων (13) ενώ Νεα Δημοκρατία, Χρυσή Αυγή, Ποτάμι, ΚΚΕ και ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισαν ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης.