Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015

Εξάψαλμος από την αντιπολίτευση για τις διαφορετικές θέσεις Λαφαζάνη

Εξάψαλμος από την αντιπολίτευση για τις διαφορετικές θέσεις Λαφαζάνη 
Πρόσκληση προς τους υπουργούς να συντονιστούν, ώστε να μην λένε διαφορετικά πράγματα ο καθένας, ειδικώς για τα ζητήματα των επενδύσεων, απηύθυνε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, με αιχμή την ομιλία του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και με σκωπτικό τόνο καταλόγισε στον υπουργό Παναγιώτη Λαφαζάνη αφορισμό των επενδυτών.
«Σας ενθαρρύνω να ονομάσετε το υπουργείο σας σε υπουργείο επανακρατικοποιήσεων και αφορισμού των επενδυτών. Το θέμα είναι αν η συμφωνεί μαζί σας η κυβέρνηση και ο κ. Βαρουφάκης, αν αυτά έχουν συζητηθεί στο υπουργικό συμβούλιο και αν πιστεύετε ότι με αυτό τον τρόπο δίνετε λύση στο τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας. Δεν θέλετε ούτε επενδύσεις, ούτε επενδυτές» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και προέτρεψε να συντονιστούν μεταξύ τους οι υπουργοί.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης τόνισε πως η συμφωνία (με τους δανειστές) η οποία διαφαίνεται, κινείται στον ίδιο δρόμο της καπιταλιστικής ανάπτυξης, του ευρωπαϊκού μονόδρομου, του δρόμου που έφερε τους εργαζόμενους στην κόλαση. Και κάλεσε τον ελληνικό λαό να μην επαναπαύεται, διότι χαίρεται μεν που «έφυγε η κυβέρνηση που του έκανε το βίο αβίωτο», αλλά οι πολιτικές παραμένουν.

«Έρχονται δύσκολες μέρες διότι το Μνημόνιο έφυγε, αλλά οι νόμοι είναι εδώ και όλοι οι παράγοντες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση τον λαό. Και το χειρότερο είναι πως δεν αμφισβητούνται», είπε ο κ. Παφίλης.

Απευθυνόμενος δε προς τα κυβερνητικά έδρανα είπε: «Με αυτούς που οδήγησαν τον κόσμο στην κόλαση πάτε να λύσετε τα προβλήματα».

Εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Γιάννης Κουτσούκος, καταλόγισε στην κυβέρνηση έλλειμμα σχεδίου ενόψει της κρίσιμης διαπραγμάτευσης, ούτε και σχέδιο για τη μεταμνημονιακή εποχή, ενώ αμφισβήτησε τη διάθεση της νέας κυβέρνησης να προχωρήσει στις μεγάλες αλλαγές τις οποίες εξήγγειλε προεκλογικά.

Πάντως ο κ. Κουτσούκος είπε ότι το κόμμα του θα στηρίξει τη συμφωνία για το καλό της χώρας. 

newsit.gr