Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Πυρετός ζυμώσεων για την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.: Οι συναντήσεις στελεχών και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Πέμπτη


Πυρετός  ζυμώσεων για  την επόμενη μέρα στη Ν.Δ.: Οι συναντήσεις στελεχών και η κρίσιμη συνεδρίαση της Κ.Ο. την Πέμπτη
Με το βλέμμα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την ερχόμενη Πέμπτη, τα γαλάζια στελέχη πυκνώνουν τις συναντήσεις τους και προγραμματίζουν νέα ραντεβού, στον απόηχο του δείπνου που παρέθεσε το βράδυ της Τετάρτης η Μαριέττα Γιαννάκου.

Στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρόεδρο Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να λάβουν το λόγο όλα σχεδόν τα στελέχη που εξέφρασαν τους προβληματισμούς τους για την επόμενη μέρα της Ν.Δ., ενώ στις αρχές της εβδομάδας αναμένεται να γίνει η συνάντηση της κυρίας Γιαννάκου με τον Κώστα Καραμανλή, στο γραφείο του πρώην πρωθυπουργού, στην Παναγή Κυριακού.

Το κλίμα είναι φορτισμένο καθώς θεωρείται πιθανό, όπως αναφέρουν βουλευτές σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, να τεθεί την Πέμπτη ακόμη και θέμα ηγεσίας. Από την πλευρά πάντως του Κώστα Καραμανλή δεν υπάρχει καμία διαρροή για τις συναντήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και συνομιλητές του επισημαίνουν την ανάγκη για ενότητα.

«Αυτό θα το επιλέξει ο ίδιος. Σημασία έχει ότι είναι ένα πρόσωπο που απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλης της Ν.Δ.» απάντησε η Μαριέττα Γιαννάκου στο ερώτημα τι είδους ρόλο θα μπορούσε να έχει ο Κώστας Καραμανλής, λίγες ώρες πριν από το τετ α τετ. Στο ερώτημα εάν αυτός ο ρόλος θα είναι ηγετικός, η πρώην υπουργός απάντησε με συνέντευξή της στο Star:

«Έχω την αίσθηση ότι δεν θα το θέλει αυτό. Πρέπει να συμβάλει και αυτός με τον τρόπο του στη δημοκρατικότητα, στους κανόνες που πρέπει πάντα να τηρούνται και πάντως απαρέγκλιτα χωρίς καμία έξοδο από την ιδρυτική διακήρυξη του κόμματος και από τις αρχές και αξίες επί των οποίων ιδρύθηκε η Ν.Δ».

Αναφερόμενη στη φυσιογνωμία του κόμματος, η κ. Γιαννάκου δήλωσε: «Σε πολλά ζητήματα έχουμε επιστρέψει πίσω. Η Ν.Δ. από την ιδρυτική διακήρυξη κινείται μεταξύ της δημοκρατικής Δεξιάς και της Σοσιαλδημοκρατίας, παρεξετράπη και ιδιαίτερα στη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα δημιούργησε υπερβολές και δεν ανταποκρίθηκε σε αυτό που περίμεναν ορισμένοι ψηφοφόροι μας. Η Ν.Δ. είχε πάντοτε μια αντανάκλαση στο λεγόμενο κεντρώο ή μεσαίο χώρο, τον οποίο εγκατέλειψε και αυτό το ξέρει όλος ο κόσμος, δεν φέρνω κανένα νέο, για ορισμένα ζητήματα που έχουν σχέση και με τη λειτουργία του κόμματος».

Εν όψει της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, η κυρία Γιαννάκου σημείωσε πως αν η συζήτηση περιοριστεί στα αίτια της ήττας, δηλαδή στο πώς κινήθηκε το κόμμα προεκλογικά, δεν έχει νόημα: «Πρέπει να συζητήσουμε τα πράγματα σε βάθος και να ξεκινήσουμε από παλιότερα για να δούμε πώς θέλουμε πραγματικά να λειτουργήσουμε»...


 e-typos.com