Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο Φορτούνης έγινε... Βαλεντίνος του Ολυμπιακού κόντρα στον Εργοτέλη - Θάλασσα η διαιτησία του Παπαπέτρου..., που δεν είδε τρία πέναλτι υπέρ των “ερυθρόλευκων”

http://static.in.gr/webstatic/7591CBF6C0EEA6A354C6F88B8929566E.jpg   Ο Εργοτέλης δυσκόλεψε τον Ολυμπιακό στο “Γ. Καραϊσκάκης”, που όμως κατάφερε να επιστρέψει στις νίκες, επικρατώντας των Κρητικών με 3-0. στο πλαίσιο της 24ης αγωνιστικής της Σούπερ Λιγκ.
Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν ένα ανύπαρκτο πέναλτι στο 79', στο οποίο ο Ντομίνγκες... ηττήθηκε από τον πορτιέρο Σαράνοφ του Εργοτέλη, όμως, οι Πειραιώτες έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τουλάχιστον δύο περιπτώσεις πέναλτι που δεν έδωσε ο διαιτητής Παπαπέτρου στο Α' ημίχρονο.
Στην εκπνοή, ο Φορτούνης έβαλε το... κερασάκι στην τούρτα με ένα πανέμορφο γκολ (3-0), το δεύτερο προσωπικό του στη βραδιά.
 Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο διαιτητής Παπαπέτρου, που υπέπεσε σε τραγικά λάθη.
Πιo δύσκολα απ' ό,τι δείχνει το τελικό σκορ -καθώς εμφανίσθηκε με εντυπωσιακή δυστοκία στην τελική προσπάθεια- ο Ολυμπιακός επικράτησε του Εργοτέλη με 3-0 στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» και διεύρυνε τη διαφορά στο +9 στη βαθμολογία της Σούπερ Λιγκ, μετά από 24 αγωνιστικές. Τα τέρματα των πρωταθλητών, που είχαν πλέον των 30 (!) τελικών προσπαθειών, πέτυχαν οι Ντουρμάζ (71') και ο Φορτούνης (74', 93') που μετά την είσοδό του στο 69' ήταν ό,τι καλύτερο υπήρξε στο γήπεδο.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλαν τον ρυθμό τους και με «κινητήριους μοχλούς» τους Τσόρι Ντομίνγκες και Γιάννη Μανιάτη, έφταναν με μεγάλη ευκολία έξω από την περιοχή των φιλοξενουμένων, που παρατάχθηκαν με διπλή ζώνη άμυνας.

Παρά την ασφυκτική πίεση του Ολυμπιακού, οι παίκτες του Γιάννη Ματζουράκη που είδε τον αγώνα από τις θέσεις των επισήμων (σ.σ. στον πάγκο κάθησε ο Σταύρος Λαμπράκης), κατάφεραν να κρατήσουν το «μηδέν», καθώς ο Σαράνοφ σταμάτησε τους Ντοσεβί (16', 44') και Ντομίνγκες (33') που βρέθηκαν σε θέση για γκολ.

Επιπλέον, στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός διαμαρτυρήθηκε για δύο περιπτώσεις πέναλτι και συγκεκριμένα στο 23' για χέρι του Γκορκς και στο 33' για ανατροπή του Χάρα από τον Πίτσο, όμως ο Παπαπέτρου έδειξε «παιζετε».

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός μπήκε «φουριόζος» και πήρε αμέσως τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Ωστόσο ο Σαράνοφ ήταν «ανίκητος» καθώς συνέχισε τις εντυπωσιακές αποκρούσεις σταματώντας τον Κασάμι (60', 65') και Ντουρμάζ (67'), ενώ στο 66ο λεπτό ο Χάρα έχασε γκολ που... δεν χάνεται καθώς ένα μέτρο από την εστία και με εξουδετερωμένο τον τερματοφύλακα του Εργοτέλη, έστειλε την μπάλα προς τα πίσω.

Η «λύτρωση» για τους γηπεδούχους ήρθε στο 71ο λεπτό, όταν ο Ντομίνγκες πλαγιοκόπησε την άμυνα των φιλοξενούμενων από τα αριστερά, ο Χάρα παρενεβλήθη και έβγαλε ασίστ με το... χέρι για τον επερχόμενο Ντουρμάζ, ο οποίος από κοντά έδωσε το προβάδισμα στον Ολυμπιακό.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Φορτούνης δέχθηκε την μπάλα από τον Μανιάτη και αφού πλάσαρε τον εξερχόμενο Σαράνοφ στην μικρή περιοχή, διαμόρφωσε το 2-0, απαλάσσοντας από το άγχος τους συμπαίκτες του.

Στο 78' ο Ντομίνγκες έχασε την ευκαιρία να διευρύνει το σκορ, καθώς ο -τραυματίας- Σαράνοφ έπιασε το πέναλτι (πραγματική εφεύρεση του διαιτητή) του Αργεντινού και λίγο αργότερα έδωσε την θέση του στον Καβουσάκη.

Το 3-0 τελικά πέτυχε ο Φορτούνης, στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, όταν με σουτ διαμόρφωσε το αποτέλεσμα.
  Ολυμπιακός (Βίτορ Περέιρα): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Σαντάνα, Αυλωνίτης, Γιαννούλης, Μανιάτης, Κασάμι, Ντοσεβί (70' Φορτούνης), Αφελάι (57' Ντουρμάζ), Ντομίνγκες (80' Μπενίτες), Χάρα.
Εργοτέλης (Γιάννης Ματζουράκης): Σαράνοφ (80' Καβουσάκης), Ρέντζας, Γκορκς, Φιντέλεφ, Πίτσος, Καζναφέρης, Μπουρσέλης, Χαντί, Κούτρης (45+2' Καλέ), Ουλά (70' Στογιάνοβιτς), Σολάρι.