Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Ο Παναιτωλικός κέρδισε τον Αστέρα και βλέπει Ευρώπη

Ο Παναιτωλικός κέρδισε τον Αστέρα και βλέπει Ευρώπη
Νίκη με 2-0 και βήμα για την είσοδο στα «πλέι-οφ» της Σούπερ Λίγκας, πέτυχε στο Αγρίνιο ο Παναιτωλικός επί του Αστέρα Τρίπολης για την 24η αγωνιστική. Τα γκολ σημείωσαν ο Βιγιαφάνες στο 25' και ο Αλβες με πέναλτι στο 64'.
Σ' ένα ματς ανάμεσα σε δύο από τις καλύτερες ομάδες του φετινού πρωταθλήματος και κρίσιμο για το ποια θα εισέλθει στα «πλέι-οφ», οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά, απείλησαν στο 19' με Μαρτίνες και Κάπελ και άνοιξαν το σκορ στο 25' από κάθετη μπαλιά του Μαρτίνες και πλασέ του Βιγιαφάνες.

Τρία λεπτά αργότερα βρέθηκαν κοντά και σε δεύτερο γκολ, όμως αυτή τη φορά ο σκόρερ που μπήκε στην περιοχή από δεξιά, νικήθηκε από τον Κοσίτσκι. Οι φιλοξενούμενοι, ισορρόπησαν το ματς στο τελευταίο τέταρτο και στο 36' το σουτ του Μπαράλες εξουδετερώθηκε από τον Στεφανάκο.
Στην εκπνοή του α' ημιχρόνου, ο Κοσίτσκι απέκρουσε με δυσκολία το φάουλ του Μαρτίνες.

Πάλι ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο απειλητικός και αφού στο 56' είχε φάση διαρκείας με διπλή προσπάθεια του Κέβιν και τελικό σουτ του Βιγιαφάνες, που έδιωξε ο Κοσίτσκι, στο 64' κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Κουρμπέλη στον Μαρτίνες, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Αλβες κι έκανε το 2-0.
Το ματς άνοιξε ακόμη περισσότερο στη συνέχεια και για τις δύο ομάδες. Στο 76' οι γηπεδούχοι αμυντικοί έδιωξαν πάνω στη γραμμή την κεφαλιά του Σανκαρέ, ενώ στο 85' ο Κάπελ μπήκε στην περιοχή και πλάσαρε, αλλά ο Κοσίτσκι απέκρουσε με τα πόδια κι έτσι το 2-0 παρέμεινε ως το τέλος.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Στεφανάκος, Κουτρομάνος, Κέβιν, Μπεχαράνο, Άλβες (78' Μορένο), Κάπελ (88' Μυγας), Μαλεζάς, Γοδόι, Βιγιαφάνες, Μαρτίνες (90' Θεοδωρίδης), Ετζενγκέλε.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Στάικος Βεργέτης): Κοσίτσκι, Μουνάφο, Μάσα (81' Πάρα), Μπαράλες, Σανκαρέ, Τσοκάνης, Κουρμπέλης (66' Φερνάντες), Λούι, Γκόιαν, Ιγκλέσιας, Γιαννιώτας (46' Μπαντιμπανγκά).