Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Νέα δημοσκόπηση - Μοιρασμένοι οι ερωτηθέντες για ενδεχόμενη συμφωνία - Τι λένε για δραχμή ή ευρώ - Πως βγαίνει "πρωταθλητής" ο Δραγασάκης


Για την ερχόμενη Δευτέρα είναι προγραμματισμένο το κρίσιμο Eurogroup, στο οποίο αναμένεται να παρθούν οι αποφάσεις για την ελληνική κρίση χρέους.
Μέχρι τότε υπάρχει κλίμα αναμονής αλλά και... πυρετωδών προετοιμασιών τόσο από την ελληνική πλευρά και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όσο και από αυτήν των ευρωπαίων εταίρων.

Μέχρι όμως να φτάσουμε στο σημείο να πούμε "ο κύβος ερρίφθη", μία νέα δημοσκόπηση έρχεται για να δώσει το στίγμα και την γνώμη των ερωτηθέντων σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις.

Το ενδεχόμενο, μάλιστα, συμφωνίας της Ελλάδας με τους δανειστές φαίνεται να ενισχύει την κυβέρνηση, γεγονός που αποτυπώνεται στην δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research για το Βήμα της Κυριακής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης, το 60,6% των ερωτηθέντων απαντούν πως εγκρίνουν ή μάλλον εγκρίνουν την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που σχηματίστηκε μετά τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, με το 37,1% να απαντά πως την αποδοκιμάζει και μάλλον την αποδοκιμάζει.

Μία ερώτηση που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, είναι η εξής: "Πόσο αισιόδοξοι είστε ότι η νέα κυβέρνηση θα καταφέρει να εξασφαλίσει μία ευνοϊκή συμφωνία;", αφού οι ερωτηθέντες εμφανίζονται διχασμένοι και... μοιρασμένοι.

Συγκεκριμένα, οι απαντήσεις είναι οι εξής:

- Το 15,4% απαντά ΠΟΛΥ
- Το 32,7% απαντά ΑΡΚΕΤΑ
- Το 24,3% απαντά ΛΙΓΟ
- Το 26,8% απαντά ΚΑΘΟΛΟΥ
"The million dollar question"

Ή ... ελληνιστί, η ερώτηση "του ενός εκατομμυρίου". Ευρώ ή δραχμή;

Σχεδόν 7 στους 10 υποστηρίζουν την παραμονή της χώρας μας στην ζώνη του ευρώ. Συγκεκριμένα, το 68,4% απαντά θετικά στην παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, ενώ στον αντίποδα ένα (σεβαστό) 25,3% εμφανίζεται θετικό στην επιστροφή στη δραχμή.


Στην ερώτηση "πως πιστεύετε ότι θα είναι η οικονομία της χώρας σε 12 μήνες από σήμερα", οι ερωτηθέντες φαίνεται να παρουσιάζουν μία συγκρατημένη αισιοδοξία.

Πιο συγκεκριμένα:

- Το 7,9% απαντά ΠΟΛΥ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ
- Το 10,5% απαντά ΛΙΓΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ
- Το 21,3% απαντά ΠΕΡΙΠΟΥ ΙΔΙΑ
- Το 46,8% απαντά ΛΙΓΟ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
- Το 8% απαντά ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ
Αξιολόγηση υπουργών!


Σημειώνεαι πως για πρώτη φορά υπάρχει ερώτηση που αφορά στην αξιολόγηση υπουργών προσωπικά, στην οποία ο Γιάννης Δραγασάκης βγαίνει... πρωταθλητής.

Πιο αναλυτικά:

- Το 70,7% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιάννη Δραγασάκη
- Το 68% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιάνη Βαρουφάκη
- Το 63,3% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή
- Το 60,1% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη
- Το 59% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιώργο Σταθάκη
- Το 57,7% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Νίκο Παππά
- Το 56,5% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για την Έλενα Κουντουρά
- Το 54% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Γιώργο Κατρούγκαλο
- Το 53% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Παναγιώτη Λαφαζάνη
- Το 52,3% έχει θετική ή μάλλον θετική γνώμη για τον Νίκο Κοτζιά

Πηγή: Το Βήμα της Κυριακής