Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ "ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ" ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ

Ένα μυστήριο θα παραμείνει στην πολιτική ιστορία του τόπου το γιατί ο κ. Κουβέλης διέλυσε τη Δημοκρατική Αριστερά σε τόσο σύντομο χρόνο. Μία υπεύθυνη Αριστερά έδειξε να είναι μία κοινωνική ανάγκη, κάτι που θα μπορούσε να διεκδικήσει ρόλο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα.
Πώς ο κ.Κουβέλης επέλεξε από το να είναι στην Κυβέρνηση με Υπουργούς και ένα μηχανισμό εξουσίας για το λαό να μετατραπεί σε ένα κόμμα του 0% και κάτι, είναι ίσως άγνωστο ακόμα και στον ίδιο. Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόδωσε πολιτικά αυτούς που τον πίστεψαν και τον ψήφισαν για κάτι καινούργιο στην κεντρική πολιτική σκηνή της χώρας για το χατήρι της κραταιάς και δαπανηρής ΕΡΤ.
Ο κ. Λυκούδης αποφάσισε ορθά να ανεξαρτοποιηθεί. Αν θα μπορέσει να πρωσοποποιήσει τη Δημοκρατική Αριστερά, μία ευρωπαϊκή υπεύθυνη Αριστερά θα φανεί ανάλογα από την τόλμη του. Η κεντρική πολιτική σκηνή αναζητεί εναγωνίως το νέο που θα την εμπνεύσει, όπου και να βρίσκεται αυτό. Ο κ.Λυκούδης έχει την ευκαιρία να αποτελέσει το δεύτερο πόλο εξουσίας αντικαθιστώντας μορφώματα και αποτυχημένους ιστορικά πολιτικούς φορείς. Αν δεν το κάνει αυτός εξάλλου θα το κάνει κάποιος άλλος σύντομα. 
Σίγουρα όχι ο κ.Τσίπρας που αποτελεί την προσωποίηση της ανεύθυνης αριστεράς που θέλει να εγκαταλείψει το ΝΑΤΟ, να καταγγείλει τους δανειστές δημιουργούς του ευρώ και ταυτόχρονα να φέρει την ανάπτυξη και τα χαμόγελα στους Έλληνες αξιοποιώντας τα κοινοτικά κονδύλια. Ο απόλυτος παραλογισμός που αν εφαρμοστεί δεν θα μπορεί παρά να έχει επανάληψη μίας εθνικής καταστροφής. Η παγκόσμια κοινότητα πλέον έχει άλλους ρυθμούς και αντιδρά άμεσα και εξολοθρεύει κάτι μη φυσιολογικό για λόγους παγκόσμιας κοινωνικής άμυνας. 
Αναζητείται λοιπόν αριστερός, απαλλαγμένος από ιδεολογικά απολιθώματα, που θα  μετουσιώσει ένα ευρωπαϊκό κοινωνικό ρεύμα, που θα καρποφορήσει πολιτικά και θα δώσει διέξοδο στους χιλιάδες εγκλωβισμένους πολίτες οι οποίοι απελπισμένοι φλερτάρουν με την καταστροφή σέρνοντας το χορό της Ελλάδας στο Ζάλογγο του 21ου αιώνα...
 
 http://thedayaftergr.blogspot.gr