Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Η “βασίλισσα” υποκλίθηκε ξανά! Πάτησε τη Ρεάλ ο Ολυμπιακός και… πετάει για Ισπανία!

bosf1
 Ο πρωταθλητής Ευρώπης Ολυμπιακός… πάτησε την Ρεάλ των... δυόμιση ηττών σε όλη τη σεζόν  που γνώρισε δεύτερη ήττα μέσα σε δύο μέρες στο ΣΕΦ  (71-62), ισοφάρισε την σειρά σε 2-2 και πλέον την Παρασκευή πάει στην Μαδρίτη για τον απόλυτο θρίαμβο και την πρόκριση στο φάιναλ φορ του Μιλάνου!
Όταν στην Ρεάλ Μαδρίτης προτιμούσαν να γνωρίσουν την τρίτη τους φετινή ήττα από την Ζαλγκίρις για να πέσουν πάνω στους πρωταθλητές Ευρώπης σίγουρα θα περίμεναν διαφορετικά τα πράγματα.
Ο πρωταθλητής Ευρώπης απέδειξε πως είναι πολύ σκληρός για να πεθάνει και μέσα σε δύο 24ωρα έριξε για δεύτερη φορά την “βασίλισσα” στο καναβάτσο.
Παρά το μουδιασμένο ξεκίνημα που επέστρεψε στους Ισπανούς να προηγηθούν με 10-16, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της και παίζοντας άμυνα για σεμινάριο γύρισε γρήγορα το ματς. Παρά το κακό βράδυ του Σπανούλη, οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να πάνε με προβάδισμα επτά πόντων στο ημίχρονο (37-30), αφού ο Ντάνστον έκανε ό,τι ήθελε κάτω απ΄τα καλάθια, ενώ σημαντικές βοήθειες έδωσε τόσο ο Παπαπέτρου, όσο και ο Κόλινς.
Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ προσπάθησε να αντεπιτεθεί και κατάφερε να ισοφαρίσει σε 47-47, πριν ο Μάντζαρης με δύο βολές διαμορφώσει το τελικό για την τρίτη περίοδο 49-47.
Στο τέταρτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός έπαιξε και πάλι εξαιρετική άμυνα, ο Ντάνστον συνέχισε να κάνει θραύση, ενώ την ίδια ώρα η Ρεάλ βρισκόταν στο πιο άστοχο βράδυ της στη σειρά. Ένα καλάθι του Ντάνστον μετά από επιθετικό ριμπάουντ σε χαμένες βολές του Σπανούλη και ένα τρίποντο του Λοτζέσκι έστειλαν την διαφορά στο +9 (60-51). Κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε, αφού οι Ισπανοί δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν.
Πλέον, όλα θα κριθούν το βράδυ της Παρασκευής στην Μαδρίτης όπου ο πρωταθλητής Ευρώπης κάτι που έχει γίνει ποτέ στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Να επιστρέψει σειρά από 2-0 και να πάει στο final-4 του Μιλάνου για να διεκδικήσει το τρίτο συνεχόμενο ευρωπαϊκό.

Δεκάλεπτα: 
15-16, 37-30, 49-47, 71-62.

Ολυμπιακός (Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ, Σερμαντίνι 2, Ντάνστον 13, Σπανούλης 12, Παπαπέτρου 7, Σλούκας, Κόλινς 2, Σίμονς 2, Πρίντεζης 10, Μάντζαρης 10, Κατσίβελης, Λοτζέσκι 13.
Ρεάλ Μαδρίτης (Λάσο): 
Ρούντι 18, Ρέγες 4, Μίροτιτς 9, Ροντρίγκεθ 2, Κάρολ, Ντάρντεν 10, Γιουλ 4, Μπουρούσης 8, Σλότερ 5, Μεζρί 2.