Πέμπτη 24 Απριλίου 2014

Ευάγγελος Γιαννακούρας, Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας «170 έργα στην υπηρεσία των συμπολιτών μας»



Εμφάνιση Επιτόπια αυτοψία μετά τη θεομηνία.Λιμάνι Λεωνιδίου.jpg 
Εμφάνιση Τελετή επαναλειτουργίας Σχολής Αργυροχρυσοχοίας Στεμνίτσας.jpgΣτα 3,5 χρόνια στην ευθύνη της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε σημαντικά έργα για την ανάπτυξη του τόπου μας και ήμασταν παρόντες σε κάθε πρόβλημα που παρουσιάστηκε. Το μεγάλο κέρδος μας ωστόσο ήταν η πολύπλευρη εμπειρία και η καλύτερη γνώση των προβλημάτων που απασχολούν τους συμπολίτες, γεγονός το οποίο μας «πεισμώνει» να εργαστούμε με μεγαλύτερο ζήλο και την επόμενη περίοδο για να καλλιεργήσουμε προοπτικές για την Αρκαδία.
Κύριο μέλημά μας είναι η εφαρμογή κοινωνικής πολιτικής, η οποία θα υπακούει σε στρατηγικό σχεδιασμό που θα έχει ξεκάθαρη στόχευση, χρονοδιάγραμμα και μετρήσιμα αποτελέσματα.
Εμφάνιση Επίσκεψη στα Σπανέικα Μεγαλόπολης για λύση προβλημάτων από νέα Εθνική Οδό Τρίπολης -Σπάρτης.jpgΣτόχος μας επίσης είναι η στήριξη της επιχειρηματικότητας, έτσι ώστε απ’ τη μια πλευρά να ενισχύσουμε τη βιωσιμότητα των υφιστάμενων επιχειρήσεων και απ’ την άλλη να δώσουμε κίνητρα για τη δημιουργία νέων.

Ανταποκρινόμενοι άμεσα στα προβλήματα των πολιτών, πραγματοποιήσαμε παρεμβάσεις σε μια σειρά ζητήματα που αφορούν την τοπική μας κοινωνία, αν και πολλές φορές δεν είχαμε τη σχετική αρμοδιότητα, ανταποκρινόμενοι έμπρακτα στην εμπιστοσύνη των πολιτών.
Εμφάνιση Στις πυρκαγιές. Βουτσαρά Μεγαλόπολης.jpgΣυγκεκριμένα, διεκδικητική στάση επιδείξαμε για την παραμονή του 11ου Συντάγματος Πεζικού, την αναβάθμιση της 124 ΠΒΕ σε διακλαδικό κέντρο, την επαναλειτουργία της Σχολής Αργυροχρυσοχοΐας Στεμνίτσας, τη μη υποχρεωτική ένταξη των επαγγελματιών των μικρών χωριών της Αρκαδίας στον ΟΑΕΕ, τη μη συγχώνευση των Κέντρων Υγείας Τροπαίων – Δημητσάνας, τα κενά και αδιάθετα διαμερίσματα του πρώην ΟΕΚ στην Τρίπολη και τη μη επιβολή εισιτηρίου 25 ευρώ στα δημόσια νοσοκομεία.
Πέραν των ανωτέρω καθημερινή ήταν η επαφή με όλους τους φορείς και τους επαγγελματικούς κλάδους, ώστε και λύσεις να δοθούν και μελλοντικές δράσεις να σχεδιαστούν βάσει πραγματικών αναγκών της Αρκαδίας.