Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στο "Zoom News": "Φυσικά δεν είναι φετίχ το ευρώ"

«Δεν είναι φετίχ το ευρώ», δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ειρήνη Αγαθοπούλου, καλούμενη να σχολιάσει την πολυφωνία που υπάρχει στους κόλπους του κόμματός της για τη θέση της χώρας μας στην ευρωζώνη.
Όπως είπε, μάλιστα, αυτό δεν αποτελεί θέση μόνο του Παναγιώτη Λαφαζάνη, ότι το ευρώ δηλαδή δεν είναι φετίχ, αλλά συνολικά του ΣΥΡΙΖΑ. Και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κάνει πίσω, «ό,τι κι αν σημαίνει αυτό», όπως είπε χαρακτηριστικά. Διευκρίνησε, πάντως, ότι η πρώτη προτεραιότητα του κόμματος είναι να παραμείνει η χώρα στο ευρώ κι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα διαπραγματευτεί με κάθε τρόπο και με ό,τι όπλο διαθέτει, για να το καταφέρει αυτό. Από εκεί και πέρα, όμως, όπως τόνισε, «αν πρόκειται να διακινδυνεύσουμε την ύπαρξη της ίδιας μας της κοινωνίας, τότε δεν είναι φετίχ το ευρώ».
Καλούμενη να σχολιάσει τις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα στο Τέξας των ΗΠΑ, ότι η έξοδος της χώρας από το ευρώ θα είναι καταστροφική, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι η πρώτη επιλογή του κόμματος είναι να διαπραγματευθεί μέσα στην ΕΕ και με νόμισμα το ευρώ, αλλά πρόσθεσε ότι όσο καταστροφική είναι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, άλλο τόσο καταστροφική είναι και η παραμονή μας στο ευρώ με τους όρους που ισχύουν σήμερα.
Δείτε το Βίντεο