Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

ΕΚΟΨΑΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΡΙΤ

http://www.aftodioikisi.gr/mediafiles/2014/02/nerit_602_355_602_355.jpgΥπήρχαν κάποιες εκπομπές στην πάλαι ποτέ ΕΡΤ οι οποίες, κατά κοινή ομολογία, την έκαναν μοναδική, έτσι ώστε να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα τηλεοπτικά κανάλια, τα οποία ως γνωστόν βρίσκονται σε πολιτιστικό λήθαργο.
Εκπομπές Πολιτισμού, Λόγου, Τέχνης, εκπομπές τις οποίες, κάποια αρμόδια επιτροπή διορισμενη από τη ΝΕΡΙΤ κοβει τώρα με συνοπτικές διαδικασίες από το υπο κατασκευήν πρόγραμμα. 
Ποια είναι αυτή η επιτροπή; Ποια είναι τα έγκυρα πρόσωπα τα οποία θα έπρεπε να την απαρτίζουν;  Και με ποια κριτήρια απορρίπτει καταξιωμένες εδώ και χρόνια εκπομπές, από το τωρινό πρόγραμμα; Με ποια κριτηρια θα προάγει την ποιότητα την οποία ευαγγελίζεται η ΝΕΡΙΤ; 
 
Το μήνυμα  το οποίο εστάλη στους δημιουργούς, έφυγε με ενα mail, χωρίς όνομα (απλά υπογράφει το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ Α.Ε.) Τέτοιος σεβασμός σε ανθρώπους που αφιέρωσαν τη ζωή τους στη διαδοση και τη διάσωση του ελληνικού πολιτισμού!
Την ίδια στιγμή που τα ιδιωτικά κανάλια, έχουν κατεβάσει τη στάθμη των πολιτιστικών εκπομπών σχεδόν στο  μηδέν. 
 
Για την ιστορία, η αρμόδια επιτροπή επιλογής μάθαμε ότι αποτελείται από άτομα κατά το μάλλον άγνωστα (δεν θα έπρεπε μια τέτοια επιτροπή να αποτελείται από καταξιωμένα πρόσωπα;)  τα οποία θα λάβουν εκαστος από 6.900 ευρώ (πλέον ΦΠΑ 23%) για τρίμηνη προσφορά υπηρεσιών.
 

k.syranos22@gmail.com