Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Μητροπολίτης Κονίτσης: Φαιδρά όσα λέει ο Μιχαλολιάκος


Mitropolitis-Konitsis-Andreas

Πηγή: www.romfea.gr
Αναφορικά με τις πρόσφατες δημοσιεύσεις σε Μ.Μ.Ε., ιστολόγια και ιστοχώρους, που συσχετίζουν Ορθοδόξους Επισκόπους με τον πολιτικό χώρο της «Χρυσής Αυγής» (εξ’ αφορμής δηλώσεων του αρχηγού της κ. Νικολάου Μιχαλολιάκου), ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. ΑΝΔΡΕΑΣ έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις :
«Τα δημοσιευθέντα περί ″καταβολής ενοικίων των γραφείων‶ του συγκεκριμένου πολιτικού κόμματος, στην Μητροπολιτική μας Περιφέρεια, είναι τουλάχιστον φαιδρά.
Γιατί αφ’ ενός μέν το εν λόγῳ πολιτικό κόμμα ΔΕΝ διατηρεί γραφεία σε καμία πόλη ή χωριό της Μητροπόλεώς μας, και αφ’ ετέρου τά οἰκονομικά της Μητροπόλεώς μας είναι τέτοια που μόλις επαρκοῦν για την συντήρηση του φιλανθρωπικού της έργου και των ευαγών Ιδρυμάτων που διατηρεί.
Και τα διατηρεί αποκλειστικά με τις εισφορές των συνεργατών της και τίς δωρεές απλών χριστιανών, χωρίς να δέχεται επιχορηγήσεις του Ελληνικού Δημοσίου, της Ε.Ε. ή πολιτικών φορέων. Μάλιστα, όταν πρό καιρού μου έγινε πρόταση νά δεχθώ, για το έργο της Ιεράς Μητροπόλεως, οικονομική ενίσχυση από τον Πρόεδρο της ″Χρυσής Αυγής‶, αρνήθηκα κατηγορηματικά, διότι έχω πάγια αρχή να μην δέχωμαι οιανδήποτε αρωγή από τά πολιτικά κόμματα της χώρας μας.
Τα όσα εν προκειμένῳ, καταλογίζονται σε Επισκόπους της Εκκλησίας μας είναι ″βέλη νηπίων‶ καί φυσικά ″εκ του πονηρού‶.
Φίλοι δικοί μας είναι όσοι είναι φίλοι Χριστού. Καί φίλοι Χριστού είναι όσοι τηρούν το ευαγγέλιό Του, στήν πληρότητά του. Η Εκκλησία είναι μητέρα καί τροφός του Έθνους. Το στήριξε, το στηρίζει και θα το στηρίζει μέχρις εσχάτων.  Καλά και ευλογημένα