Σάββατο 14 Δεκεμβρίου 2013

Βόρεια Κορέα: Η αυτοκρατορία του τρόμου – Μαζικές εκτελέσεις σε δημόσια θέα – Αναγκάζουν παιδιά να βλέπουν μαζικές εκτελέσεις


Αυτή τη φορά, ο 30χρονος ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν δεν ανάγκασε τον κόσμο να στρέψει το βλέμμα του στη χώρα του εξαιτίας των πυρηνικών δοκιμών και της απειλής ενός πυρηνικού πολέμου. Αυτή τη φορά, εκτελεί αντιπάλους.

Όσους εκείνος θεωρεί αντιπάλους, για την ακρίβεια. Όπως ο μέχρι πριν από μερικές μέρες μέντοράς του, Γιάνγκ Σονγκ Ταέκ. Ο οποίος ήταν πάντα στο πλευρό του από την ημέρα που ανέλαβε την εξουσία αλλά την τελευταία εβδομάδα χαρακτηρίστηκε προδότης, άνθρωπος που ήθελε να κλέψει την εξουσία από τον Κιμ Γιονγκ Ουν και γι’ αυτό έπρεπε να εξαφανιστεί.

Η σύλληψή του έγινε σε δημόσια θέα, η δίκη και η εκτέλεσή του με συνοπτικές διαδικασίες. Και έπαψε να υπάρχει παντού, ακόμη και στις φωτογραφίες ή τα video του καθεστώτος. 
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο νεαρός ηγέτης της Πιονγιάνγκ απαντά με αυτό τον τρόπο σε κάτι που τον ενοχλεί. Πριν λίγους μήνες, εκτέλεσε την ερωμένη του και συναδέλφους της γιατί θεώρησε πως ένα χορευτικό video ήταν... πορνό.

Κι εκείνους, όπως και τον θείο του, λέγεται πως τους εκτέλεσε δια πυροβολισμού.

Πολλά διεθνή ΜΜΕ, όπως οι βρετανικές Daily Mail και Telegraph, μιλούν για έναν άνθρωπο που δημιουργεί ένα νέο μοντέλο δικτάτορα. «Δεν είναι τρελός» γράφει η Daily Mail. «Είναι αυτό που οι ψυχολόγοι λένε «ορθολογικός ηθοποιός», δηλαδή οι πράξεις του έχουν λογική».
Σε όλη τη Βόρεια Κορέα, φέτος, οι μαζικές εκτελέσεις είναι ανάμεσα στις 40 και τις 80 ενώ πέρυσι μόλις 20
«Σαν αφεντικό της Μαφίας ή πολέμαρχος του Μεσαίωνα, η προτεραιότητα του Κιμ είναι να παραμείνει στην εξουσία. Και για να το κάνει αυτό δημιουργεί εσωτερικούς εχθρούς όπως ο θείος του και εξωτερικούς, όπως οι ΗΠΑ.

Για τον Κιμ, οι καλύτεροι εχθροί είναι εκείνοι που είναι κοντά του. Γιατί έτσι μπορεί να δείξει πως οι εχθροί είναι επικίνδυνοι και ικανοί.

Η εκτέλεση του θείου του, δεν ήταν η πρώτη. Τον Δεκέμβριο του 2011, λίγους μήνες μετά την άνοδό του στην εξουσία, υποχρέωσε τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας να κατέβει σε πεδίο βολής όπου ο στρατός έκανε συχνά εκπαίδευση. Τον έκαναν κομμάτια γιατί προσέβαλε το πένθος για το θάνατο του Κιμ Γιονγκ Ιλ, πατέρα του 30χρονου σημερινού ηγέτη της χώρας!

Ο Κιμ είχε δώσει εντολή «να μη μείνει τίποτα απ’ αυτόν, ούτε τρίχα από τα μαλλιά του», γράφει η Daily Mail.

Οι μαζικές εκτελέσεις, που πέρυσι έφτασαν τις 20 αλλά φέτος κυμαίνονται ανάμεσα στις 40 και τις 80, είναι υποχρεωτικές για τους πολίτες να τις παρακολουθούν. Το ίδιο ισχύει και για παιδιά ηλικίας επτά ετών!
Πολλοί εκτελούνται γιατί απλά βρέθηκαν να έχουν στην κατοχή τους τη Βίβλο, γιατί μίλησαν με Νοτιοκορεάτες ή με χριστιανούς ιεραπόστολους, ή γιατί κάποιος παραπονέθηκε για τη δύσκολη ζωή στη χώρα, όπου χιλιάδες ζουν στα όρια της ανέχειας και της ασιτίας. Πρόσφατα είχε σοκάρει η φήμη πως αναγκάζονται να σφάζουν και να τρώνε τα παιδιά τους.

Στους φυλακισμένους που πρόκειται να εκτελεστούν, γεμίζουν το στόμα με πέτρες για να μη φωνάξουν συνθήματα κατά του ηγέτη. Εκτελούνται ένας ένας από απόσπασμα τριών ανδρών. Τους πυροβολούν τόσες φορές στο κεφάλι, που στο τέλος δε μπορούν να αναγνωριστούν.

Και όποιος κατηγορηθεί για «εγκλήματα κατά του λαού» δεν είναι ο μόνος που πληρώνει. Τιμωρείται και οι συγγενείς τους, τρεις γενιές από την οικογένειά τους. Γιαγιάδες και παιδιά έχουν εξαφανιστεί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

newsit.gr