Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Δεν μας αγάπησε η Japonica. Να πουλήσει θέλει !!!!

Διεθνή εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ της ελληνικής οικονομίας "εξαπέλυσε" χθες η αμερικανική εταιρεία Japonica Partners του επενδυτή Πολ Καζαριάν, υποστηρίζοντας ότι βάσει των επιτευγμάτων της ελληνικής οικονομίας το ελληνικό χρέος θα έπρεπε να αξιολογείται με "Α+" και όχι με "C".
Παπαγαλάκια άρχισαν να αναμεταδίδουν την είδηση, για λόγους ευνόητους.

Η Japonica Partners που τον προηγούμενο Ιούνιο κατέθεσε δημόσια προσφορά για την αγορά ελληνικών ομολόγων αξίας έως 4 δισ. ευρώ, απλά υποστηρίζει την επένδυσή της στο ελληνικό χρέος προσπαθώντας να αυξήσει την τιμή των χρεογράφων που κατέχει.

Στις αρχές Οκτωβρίου ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Πολ Καζαριάν ανακοίνωσε πως η Japonica κατέστη ο μεγαλύτερος ιδιώτης κάτοχος ελληνικού χρέους - υπέβαλε την προσφορά της αρχικά τον Ιούνιο παρατείνοντάς την τρεις φορές -, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ονομαστική αξία των ομολόγων που απέκτησε.

Δεν μας αγάπησε η λοιπόν η Japonica Partners. Εταιρία που επενδύει σε κρατικά ομόλογα είναι. Να πουλήσει θέλει. Ακριβά. Αυτή είναι η δουλειά της, και την κάνει καλά.

Όλα τ' άλλα είναι για εσωτερική κατανάλωση.  Όπως πάντα.

Vegetius

Υ.Γ. Με πληροφορίες από τα "Τα Νέα"
 
 logiastarata.gr