Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Πρόωρες εκλογές το 2014, δείχνει ο φόρος ακινήτων!

psifodeltia
Το ενδεχόμενο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών εντός του 2014, αποτελεί σημείο… αποστροφής για την κυβέρνηση, καθώς τόσο ο ίδιος ο Πρωθυπουργός όσο και κορυφαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ επιμένουν ότι στην Ελλάδα δεν πρόκειται να στηθούν πρόωρες κάλπες, αλλά οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο τέλος της κοινοβουλευτικής τετραετίας, το 2016.
Απ΄την άλλη, η πόλωση με τον ΣΥΡΙΖΑ και οι αντικειμενικές δυσκολίες στον τομέα της οικονομίας, διαμορφώνουν ένα σκηνικό “ανοικτών οριζόντων”, τη στιγμή που η κυβέρνηση από την πλευρά της ποντάρει στην… ανακούφιση που αναμένεται να προκύψει λόγω του πρωτογενούς πλεονάσματος, και στην “καλή φήμη” που θα συνοδεύσει τη χώρα το πρώτο εξάμηνο του 2014, όταν η Ελλάδα θα έχει την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Με αφορμή τις παραπάνω παραμέτρους, καθώς και τις “δίδυμες” κάλπες του Μαϊου του 2014, για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και την Αυτοδιοίκηση, δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι η κυβέρνηση θα μπορούσε να μπει στον πειρασμό για εθνικές εκλογές, μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού του επόμενου έτους.
Για τους περισσότερο… παρατηρητικούς μάλιστα, η… χρονοκαθυστέρηση στην καταβολή του νέου φόρου επί της ακίνητης περιουσίας, δείχνει ξεκάθαρα εκλογικό σχεδιασμό από την πλευρά της κυβέρνησης. Κι αυτό διότι η πληρωμή του νέου φόρου θα γίνει σε έξι μηνιαίες δόσεις, ξεκινώντας από τον Ιούλιο του 2014, δηλαδή… μετά το επίμαχο διάστημα στο οποίο συζητείται παρασκηνιακά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών.
Το επίμαχο νομοσχέδιο βρίσκεται προς κατάθεση στη Βουλή. Το παρασκήνιο και οι φήμες ωστόσο… χορεύουν ήδη.

υστερογραφα