Υπέρ της αρσης ασυλίας του Δημήτρη Κουκούτση ψήφισαν 253 βουλευτές και ένας παρών και του κ. Κασιδιάρη 254.
Κατά της άρσης ασυλίας του Αδωνι γεωργιάδη ψήφισαν 206 βουλευτες, 23 υπέρ, παρόν ψήφισαν 22 και λευκό ψήφισαν τρεις.
Η άρση ασυλίας του κ. Γεωργιάδη ζητήθηκε μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος για συκοφαντική δυσφήμηση.
Ο Υπουργός Υγείας αναφέρθηκε στη σφοδρή πολιτική διαμάχη που έχει διαχρονικά με τον κ. Καμμένο και στους εκατέρωθεν βαρείς χαρακτηρισμούς που έχουν εκστομισθεί αλλά επεσήμανε ότι ο ίδιος δεν έχει επιλέξει
τη νομική οδό γιατί πιστεύει ότι οι αντεγκλήσεις είναι στο πλαίσιο της πολιτικής αντιπαράθεσης και για το λόγο αυτό ζήτησε να μην αρθεί η ασυλία του.
Για τον Ηλία Κασιδιάρη ζητήθηκε η άρση της ασυλίας του για τα αδικήματα της δυσφήμησης εταιρείας κατ’ εξακολούθηση και της συκοφαντικής δυσφήμησης κατ’ εξακολούθηση ετά από μηνυτήρια αναφορά της τηλεοπτικής Ανώνυμης Εταιρείας «Δορυφορική» (Άλφα) και της δημοσιογράφου Ειρήνης Κουβελιώτη, για τα όσα είπε ο Ηλίας Κασιδιάρης για τη συνέντευξη που παραχώρησε πρώην μέλος της Χρυσής Αυγής.
Ο κ. Κασιδιάρης κατά την τοποθέτησή του επανέλαβε τις καταγγελίες περί κατάλυσης του συντάγματος και για «χούντα του μνημονίου» προκαλώντας την έντονη αντίδραση του προεδρείου που ζήτησε τη διαγραφή της φράσης από τα πρακτικά.
Για τον Δημήτρη Κουκούτση ζητήθηκε η άρση της ασυλίας για αδικήματα που τελέστηκαν στην Αθήνα και αφορούν εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και σωματικές βλάβες. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής αφού αναφέρθηκε στα γεγονότα για τα οποία κατηγορείται κατέληξε λέγοντας «ζητώ συγνώμη από τον ελληνικό λαό γιατί δεν έκανα όλα αυτά που μου καταλογίζονται».