Ο βουλευτής Α’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας Βασίλης Κικίλιας συμμετείχε σήμερα σε πολιτική συζήτηση στην πρωινή εκπομπή της Δημόσιας Τηλεόρασης, με τον Διονύση Μποτώνη και τη Μαρία Αλεξάκη, όπου ανέπτυξε ένα πλαίσιο θέσεων και ιδεών, για μια σειρά από ζητήματα της επικαιρότητας.
«Δεν μπορούμε να περιμένουμε από την ελληνική οικονομία να ορθοποδήσει, στηριζόμενη μονάχα στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. Η ελληνική κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της. Υπάρχουν απτά παραδείγματα άλλης μεθοδολογίας για την είσπραξη εσόδων. Η Τουρκία για παράδειγμα είχε έσοδα 1 δισεκατομμυρίου μέσω της νοσηλείας ασθενών από χώρες της Βόρειας Αφρικής, τη στιγμή που εμείς δεν μπορέσαμε να αξιοποιήσουμε τη σχέση μας με τις χώρες αυτές, ώστε να έχουμε με τη σειρά μας κάποιο κέρδος», τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας, αναφορικά με το φιλολογία περί του ενδεχομένου λήψης νέων μέτρων.«Υπάρχει λόγος που φτάσαμε ως εδώ. Και είναι τα κακώς κείμενα της Μεταπολίτευσης, πολιτικές ανέξοδες και ανεύθυνες, οι οποίες στηρίχτηκαν σε δανεικά. Είναι αυτονόητο ότι λέμε «ναι» στην ανάγκη ενίσχυσης της κοινωνικής πολιτικής, όχι όμως με δανεικά, όπως συνέβαινε τα προηγούμενα χρόνια, την εποχή της Μετοπολίτευσης», σημείωσε με έμφαση ο Βασίλης Κικίλιας, για να συμπληρώσει: «Είναι μεγάλη επιτυχία που μετά από τόσα χρόνια υπάρχει ένας πλεονασματικός προϋπολογισμός, ως χρηστικό εργαλείο, είτε για να βγούμε στις αγορές, είτε για να μειωθεί το χρέος».
Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε στην ερώτηση βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας για το πετρέλαιο θέρμανσης («Είναι υποχρέωση ενός βουλευτή να ελέγχει και να διεκδικεί για την κοινωνία, μέσω της ενεργούς παρουσίας στον κοινοβουλευτικό έλεγχο»), στάθηκε στα «300 εκατομμύρια ευρώ που βρέθηκαν, αν και δεν ήταν καθόλου εύκολο, ώστε να δοθεί μια ανάσα σε πολύτεκνους, συνταξιούχους και ανέργους», ενώ υπογράμμισε τις προσπάθειες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τη διεθνή κινητικότητα την οποία αναπτύσσει: «Ο Πρωθυπουργός έχει ανοίξει πόρτες με τα διαδοχικά ταξίδια του, θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει μετρήσιμο αποτέλεσμα, να μάθουμε ποιές αποκρατικοποιήσεις και επενδύσεις έχουν δρομολογηθεί, και ποιά έσοδα έχουν μπει στα ταμεία».
Ο Βασίλης Κικιλίας κατέθεσε την άποψή του και για τις εξελίξεις γύρω από το θέμα της Χρυσής Αυγής: «Άλλο κεφάλαιο το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται Χρυσή Αυγή, και άλλο οι περίπου 500.000 Έλληνες που τη στήριξαν με την ψήφο τους στις εθνικές εκλογές του 2012.
Όπως φαίνεται και από τις δημοσκοπήσεις, οι πολίτες είχαν την εντύπωση ότι μέσω της Χρυσής Αυγής καταψηφίζουν, αποδοκιμάζουν και τιμωρούν το πολιτικό σύστημα, μέχρι το τελευταίο να αυτοκαθαρθεί. Ο Αντώνης Σαμαράς μίλησε για ισονομία και ισοπολιτεία, και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας διαπιστώνει πλέον ότι η ρητορική αυτή παίρνει σάρκα και οστά στην καθημερινή πραγματικότητα».
Όσο για τη «θεωρία των δυο άκρων», και την έντονη πολιτική αντιπαράθεση περί της βίας, ο Βασίλης Κικίλιας σημείωσε τα εξής: «Δεν είμαι υποστηρικτής της θεωρίας των δυο άκρων, τρομοκρατία και φασισμός ωστόσο υπάρχουν και στο άλλο άκρο, αυτό της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Η τραγωδία της Marfin με τους θανάτους αθώων συμπολιτών μας, και η απόπειρα ορισμένων κουκουλοφόρων να κάψουν ζωντανούς εργαζομένους στις Σκουριές, αποτελούν ηχηρά παραδείγματα».