Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Εποικοδομητική συνάντηση εργασίας του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ.Δέδε και του Γραμματέα του Περιφ.Συμβουλίου και Περιφ.Συμβούλου Λ.Μπούκλη

Σε ιδιαίτερα εποικοδομητικό κλίμα ολοκληρώθηκε η δίωρη συνάντηση εργασίας του κου Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Γ.Δέδε και του Γραμματέα του Περιφ.Συμβουλίου και Περιφ.Συμβούλου Λ.Μπούκλη, που έλαβε χώρα στην έδρα της Π.Ε. Κορινθίας, την Παρασκευή 11.10.13
Συζητήθηκαν κύρια θέματα της ΠΕ Κορινθίας: Ανεργία-Εξωστρέφεια τοπικών επιχειρήσεων, ΠΟΠ Κορινθιακής Σταφίδας, Δημοπρατήριο Αγροτικών Προϊόντων, Προαστιακός Λουτρακίου, Διάβρωση Ακτών και Προστασία Κορινθιακού Κόλπου, Φράγμα Ασωπού Ποταμού, Λατομεία Ολυμπίας Οδού, θέματα προσβασιμότητας ΑΜΕΑ, κλπ.
Στο θέμα της Κορινθιακής Σταφίδας, υπάρχει ταύτιση απόψεων και ενότητα με στόχο την Δευτέρα το Περιφερειακό Συμβούλιο -ομόφωνα να ζητήσει από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την συνδρομή του στην άμεση ολοκλήρωση των απαιτούμενων ενεργειών για την απονομή ΠΟΠ από την Ε.Ε., στην ξηρή - μαύρη Κορινθιακή Σταφίδα που παράγεται στην Κορινθία. Με αυτό τον τρόπο να αποκατασταθεί με καθυστέρηση είκοσι (20) ετών μία προφανής αδικία εις βάρος των Κορίνθιων παραγωγών.
Στα λοιπά θέματα υπήρξε εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και οι όποιες διαφορετικές προσεγγίσεις συζητήθηκαν ενδελεχώς με στόχο την βέλτιστη χρονικά και ποιοτικά εφαρμογή δράσεων και πολιτικών.