Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Αχαϊα: Η δαιμόνια Πατρινιά που κατέκτησε τη Γαλλία και παράγει ένα από τα πιο ακριβά κρασιά στον κόσμο!



Η ζωή της έπαιξε αρκετά περίεργα και δύσκολα παιχνίδια στην Κορίν Μετζελόπουλος, ωστόσο οι επιλογές της, την οδήγησαν στην κορυφή του κόσμου ως μια από τις καλύτερες παραγωγούς κρασιού στον κόσμο.

Στα τέλη της δεκαετίας του '70 ο πατέρας της, Ανδρέας Μετζελόπουλος, αποφάσισε να «τρελάνει» τους Γάλλους και να αγοράσει μια από τις πέντε ακριβότερες και πιο ιστορικές επιχειρήσεις οίνου του Μπορντό, την Chateu Margaux.

Αλλωστε, ο ίδιος ήταν ένας δαιμόνιος επιχειρηματίας, με εξαγωγές δημητριακών στην Ασία, αλλά και μια αλυσίδα παντοπωλείων στο Παρίσι. Η είδηση, βέβαια, για τους Γάλλους ήταν «γροθιά στο στομάχι» καθώς δεν μπορούσαν να χωνέψουν το γεγονός ότι μια βιομηχανία «καμάρι βρισκόταν στα χέρια ενός ξένου.
Η Le Monde έγραφε χαρακτηριστικά «Ένας Έλληνας στο Medoc» για να δηλώσει την έκπληξη όλων για το πως μια εμβληματική επιχείρηση για την χώρα, πέρασε σε ξένα χέρια.
Η πικρή αλήθεια ήταν ότι το Chateau Margaux δεν πήγαινε και πολύ καλά εκείνη την εποχή και ο Μετζελόπουλος, μέσα από συνεργασίες με καλούς επαγγελματίες του χώρου την ανάστησε και επανέφερε τη χαμένη της αίγλη. Ωστόσο, η μοίρα χτύπησε την οικογένεια η οποία έχασε τον Ανδρέα πολύ νωρίς από ανεύρυσμα και οι τύχες της εταιρείας πέρασαν στα χέρια της Κορίν.

Μέσα από πολλή δουλειά και σωστές επιλογές το Chateau Margaux βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη λίστα με τα πιο ακριβά κρασιά στον κόσμο, ενώ η τιμή της φιάλης μπορεί να φθάσει τις εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ανάλογα με την παλαιότητά τους.

Η ίδια, γυναίκα και Ελληνίδα, Κορίν Μετζελόπουλος τα έχει πάει περίφημα στον σκληρό οινικό στίβο της πιο γνωστής οινοπαραγωγού χώρας στον κόσμο.
 Επιπλέον, δεν χάνει ευκαιρία να πηγαίνει κάθε καλοκαίρι στην Αχαΐα και τα ελληνικά νησιά ενώ κράτησε το ελληνικό της διαβατήριο.

Σύμφωνα με το dete.gr, και τα τρία της παιδιά, επίσης διατηρούν το όνομα Μετζελόπουλος και την ελληνική υπηκοότητα. Μάλιστα τον τελευταίο καιρό θέσπισε μια υποτροφία στο πανεπιστήμιο της Πάτρας, στην μνήμη του πατέρα της, ενώ δεν ντρέπεται να δηλώσει ότι λατρεύει την ρετσίνα.