Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«Απόδραση» στο 94’ με νίκη για Πέλοπα από το Δερβένι - ένα ματς με 4 αποβολές, δοκάρια, πέναλτι και πολύ πάθος

 «Απόδραση» στο 94’ για Πέλοπα
Τη 2η συνεχόμενη νίκη του πανηγύρισε ο Πέλοπας Κιάτου, καθώς επιβλήθηκε 1-2 του Αστέρα Δερβενίου, με υπέροχο γκολ του Λίλιου στις καθυστερήσεις, σε ένα ματς με 4 αποβολές, δοκάρια, πέναλτι και πολύ πάθος απο τους παίκτες και των δύο ομάδων.
Οι «ερυθρόλευκοι» μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και προηγήθηκαν με τον Πράττο (14’), αλλά στη συνέχεια οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοσή τους, πίεσαν και έφτασαν στην ισοφάριση με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αντωνόπουλου, μετά από χέρι του Δουβή.
Στο 35’ όμως μετά από σύγκρουση του Τσαμασλίδη με παίκτη του Αστέρα, ο αμυντικός του Πέλοπα έπεσε άσχημα στο έδαφος, με αποτέλεσμα να του γυρίσει η γλώσσα. Η άμεση παρέμβαση του Νίκου Κολιμάδη ήταν καθοριστική και ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, με τον παίκτη της ομάδας του Κιάτου να συνεχίζει κανονικά.
Βέβαια θα πρέπει να γίνουν ενέργειες, ώστε να υπάρχουν γιατροί στα γήπεδα, ώστε να μην θρηνήσουμε θύματα στο τέλος.
Το ημίχρονο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, με τον Λακόβ να είναι πολύ σταθερός σε κάθε του ενέργεια, ενώ από την άλλη πλευρά το δίδυμο των Λίλιου – Πράττου ταλαιπωρούσε την αντίπαλη άμυνα.
Με την έναρξη του β’ μέρους, ο Πέλοπας έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν το σουτ του Μιχαλόπουλου, τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Λιβανού, ενώ στο 50’ έχασε πέναλτι με τον Πράττο, το οποίο απέκρουσε ο Φραντζής, που είχε μόλις μπει στο ματς, μετά την αποβολή του Λιβανού, ο οποίος υπέπεσε στην παράβαση.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα, κυρίως για την κόκκινη κάρτα την οποία έδειξε ο κ. Νεοφυτιάδης.
Δέκα λεπτά αργότερα και οι φιλοξενούμενοι έμειναν και αυτοί με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Μιχαλόπουλου (2η κίτρινη) και αυτή τη φορά ήταν η σειρά των ανθρώπων του Πέλοπα να έχουν παράπονα.
Ο Αστέρας απάντησε στα δοκάρια, όταν ο Πρίφτης με σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο του Λακόβ, ενώ η ομάδα του Κιάτου έμεινε με 9 λόγω αποβολής του Δουβή (2η κίτρινη).
Οι γηπεδούχοι πίεσαν, έχοντας και το αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά οι παίκτες τους, σπατάλησαν τις ευκαιρίες.
Ο Γιαννόπουλος (82’) είδε την απευθείας κόκκινη, για επικίνδυνο μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου και πλέον τα τελευταία λεπτά απέκτησαν άγρια ομορφιά.
Στο 92’ η ομάδα του Δερβενίου, έφτασε μια ανάσα από το 2-1, αλλά ο Βασιλάρης καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να νικήσει το Λακόβ, που έσωσε την ομάδα του και φτάσαμε στο 94’, όπου ο Λίλιος με άπιαστο σουτ, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Φραντζή, «γράφοντας» το τελικό 1-2, μέσα σε αποθέωση.
Να σημειωθεί, ότι ο Πέλοπας, παρά το νεανικό του σχήμα και την απειρία των μικρών (ολοκλήρωσε με αρκετούς κάτω των 21), δείχνει να αρχίζει σιγά - σιγά να δημιουργεί ένα καλό σύνολο. Από την άλλη πλευρά, οι γηπεδούχοι σίγουρα έκαναν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι, χωρίς όμως αυτή τη φορά να καταφέρουν να αποσπάσουν το θετικό αποτέλεσμα.
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ: Λιβανός, Μαστρογιαννόπουλος, Μετεβελής, Γιαννόπουλος, Βασιλάρης, Αναγνωστόπουλος, Αντωνόπουλος, Στεφανάκος (89’ Πολύζος), Κουτρούλης (52’ Φραντζής), Πρίφτης, Καραγιαννίδης (53’ Μακρυγιάννης)

ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ: Λακόβ, Δουβής, Μακρής, Σταύρου, Κλεμπετσάνης, Τσαμασλίδης, Σελλάς, Λίλιος, Μιχαλόπουλος, Πράττος (70’ Συρίγος), Κατσιάπης (86’ Χότζα)

Ο κ. Λουκάς Βλάχος μέλος της ΕΠΣΚ, έκανε την απονομή στον τερματοφύλακα του Αστέρα Δερβενίου, Νίκο Λιβανό, για την ανάδειξη του τελευταίου σε MVP της 1ης αγωνιστικής, μετά από ψηφοφορία που διενήργησε η apopsi24.gr

1374488 220179708144055 1672129078 n