Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Τι λέει η ΕΣΗΕΑ για τη σύλληψη του Γιώργου Παπαχρήστο​υ

esiea
Ανακοίνωση διαμαρτυρίας για τη σύλληψη του δημοσιογράφου των «ΝΕΩΝ», Γιώργου Παπαχρήστου, μετά τη μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο Πάνος Καμμένος, εξέδωσε το απόγευμα της Κυριακής η ΕΣΗΕΑ.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ διαμαρτύρεται έντονα για τη σύλληψη του δημοσιογράφου, μέλους της Ενώσεως, Γιώργου Παπαχρήστου, σήμερα το πρωί στα Γιάννενα. Είχε προηγηθεί, χθες βράδυ, μήνυση του Προέδρου των “Ανεξάρτητων Ελλήνων” Πάνου Καμμένου, για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, με αφορμή ένα άρθρο του κ. Παπαχρήστου στην εφημερίδα “Νέα Σαββατοκύριακο”.
Είναι συνήθης η πρακτική τα τελευταία χρόνια να ποινικοποιείται η δημοσιογραφική λειτουργία με σωρεία μηνύσεων και αγωγών προς δημοσιογράφους, πριν καν οι θιγόμενοι χρησιμοποιήσουν άλλα μέσα: Επί παραδείγματι o κ. Πάνος Καμμένος θα μπορούσε να δημοσιεύσει την άποψή του στη στήλη του δημοσιογράφου ή, αν θεωρεί ότι παραβιάζεται η δημοσιογραφική δεοντολογία, να προσφύγει στα πειθαρχικά όργανα της ΕΣΗΕΑ και να ζητήσει αποκατάσταση της αλήθειας.
Τέλος, ακόμη κι αν η υπόθεση φτάσει στην τακτική δικαιοσύνη, μας προξενεί εντύπωση ο “ζήλος” των διωκτικών Αρχών, που έσπευσαν να συλλάβουν στα Γιάννενα τον Γιώργο Παπαχρήστο, σε ξενοδοχείο όπου διέμενε, λες κι ήταν κοινός εγκληματίας».