Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Παιδιά που χάθηκαν πριν χρόνια και ακόμα αγνοούνται


Δεν είναι μόνο η Μαντλίν ΜακΚαν, ο Μπεν Νίνταμ, είναι επίσης η Άννα Τριανταφυλλίδου, ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, η Ντένις Πιπιτόν, οι εξαφανίσεις των οποίων απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη.
Και δεν είναι μόνοι αυτοί, υπάρχουν πολλά παιδιά ακόμη, που έχουν χαθεί και εδώ και πολλά χρόνια κανείς δεν ξέρει που βρίσκονται.

Τις τρεις παραπάνω περιπτώσεις υπενθυμίζει σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Τα Νέα. Οι αφίσες της εξαφάνισής τους (όπως κι άλλων παιδιών) παραμένουν ακόμη στην ειδική σελίδα του Χαμόγελου του Παιδιού.

Άννα Τριανταφυλλίδου

34 ετών σήμερα. Εξαφανίστηκε τον Αύγουστο του 1981 και είναι από τις πρώτες υποθέσεις που απασχόλησαν το πανελλήνιο. Ήταν 2,5 ετών όταν έπαιζε στην παραλία απέναντι από το εξοχικό της οικογένειάς της, στο Σκουτάρι του Γυθείου Λακωνίας. Μερικά ίχνη από λάστιχα έκαναν τις αρχές να καταλήξουν στο συμπέρασμα πως είτε επρόκειτο για απαγωγή είτε για ατύχημα

 
 
 
Γιώργος Παρασκευόπουλος
31 ετών σήμερα. Σε ηλικία 10 ετών, τον Ιούνιο του 1992 ο Γιώργος Παρασκευόπουλος είχε πάει στον παππού του που έβοσκε πρόβατα στο βουνό του χωριού Δήμητρα Γορτυνίας. Ο παππούς άφησε τον 10χρονο στην πηγή να γεμίσει τα δυο παγούρια του και πήγε στο κοπάδι. Όταν επέστρεψε στο σημείο, το παιδί δεν ήταν εκεί. Θεώρησε πως είχε επιστρέψει στο χωριό. Η εξαφάνιση δηλώθηκε το επόμενο βράδυ. Τα δυο παγούρια που είχε ο 10χρονος βρέθηκαν λίγες μέρες μετά σε δύσβατο σημείο του βουνού
.
 
 
Ντενίς Πιπιτόν

13 ετών σήμερα. Στις 26 Οκτωβρίου έχει γενέθλια αλλά για 8η χρονιά θα τα γιορτάσει μακριά από την οικογένειά της. Η μικρή Ντενίς Πιπιτόν γεννήθηκε το 2000 στην Ιταλία. Τον Σεπτέμβριο του 2004 και ενώ οι γονείς της ετοίμασαν το τραπέζι, η μικρή έπαιζε στην αυλή του σπιτιού. Βγήκε στο δρόμο, έφτασε μέχρι τη γωνία και δεν επέστρεψε. Τον Δεκέμβριο του ίδιου χρόνου, στο Μιλάνο ένας ιδιωτικός φρουρός είδε ένα κοριτσάκι που έμοιαζε στην Ντενίς μαζί με ένα ζευγάρι ρομά. Ειδοποίησε την αστυνομία, αλλά μέχρι να φτάσει, είχαν εξαφανιστεί και οι τρεις.
 
 
 
Μαντλίν ΜακΚαν
10 ετών σήμερα. Η Μαντλίν ΜακΚαν ήταν τριών ετών όταν τον Μάιο του 2007 εξαφανίστηκε από το δωμάτιο του ξενοδοχείου Πράγια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, όπου έκανε διακοπές με τους γονείς της. Τις τελευταίες μέρες, προέκυψαν νέα στοιχεία για έναν άνδρα που τον είδαν αυτόπτες μάρτυρες κοντά στο δωμάτιο των ΜακΚαν να απομακρύνεται με κατεύθυνση τη θάλασσα, κρατώντας στα χέρια του ένα κοριτσάκι.
 
 
 
 
Μπεν Νίνταμ
24 ετών σήμερα. Ο Μπεν Νίνταμ έκανε διακοπές με τους γονείς του στην Κω. Ήταν μόλις 21 μηνών όταν το 1991 εξαφανίστηκε. Αμέσως άρχισε ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του αλλά ακόμη και τώρα, 22 χρόνια μετά, κανείς δεν ξέρει που βρίσκεται το παιδί. Η εκτίμηση της αστυνομίας είναι πως απήχθη από συμμορία τσιγγάνων για να πωληθεί. Ακούστηκε και η θεωρία πως το παιδί έπεσε μέσα σε χώρο οικοδομής και δεν αποκλείεται να καταπλακώθηκε από μπάζα, όμως κι αυτό το σενάριο κατέληξε σε αδιέξοδο....
Την Κυριακή, η εφημερίδα Sunday Mirror δημοσίευμα μαρτυρία πως τον μικρό Μπεν είδε ένας άνδρας στον ίδιο καταυλισμό που βρέθηκε η μικρή Μαρία.
newsit.gr