Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

H NOΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΑΤΟΜΕΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ"







ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΟΔΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η λειτουργία λατομείου στην περιοχή Στεφανίου και Αγιονορίου-Κορινθίας που επίκειται να πραγματοποιηθεί το προσεχές διάστημα και να χρησιμοποιηθεί από την «ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟ», ώστε να κατασκευασθεί η Ν.Ε.Ο. Κορίνθου-Πατρών, στρέφεται ενάντια στο περιβαλλοντολογικό οικοσύστημα μιας μεγάλης περιοχής της ανατολικής Κορινθίας που θα έχει οδυνηρές συνέπειες τόσο στην ποιότητα της γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής της περιοχής, όσο και στην υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων, που θα εισπνέουν καθημερινά τόνους σκόνης και θα κινδυνεύουν, διερχόμενοι με τα οχήματά τους, να συγκρουσθούν με δεκάδες φορτηγά που θα κινούνται στην περιοχή πέριξ του λατομείου.

          Η. Ν.Δ. δια του Βουλευτή της στην Κορινθία, κ. Χρίστου Δήμα, ήδη έχει τοποθετηθεί με υποβολή ερώτησης στη Βουλή, υπέρ του συμφέροντος των κατοίκων που είναι η μη λειτουργία λατομικής θέσης στην ως άνω περιοχή.

          Η κατασκευή μεγαλόπνοων έργων όπως είναι η κατασκευή της εθνικής οδού-καρμανιόλας Κορίνθου-Πατρών, που θα προσφέρει εκατοντάδες θέσεις εργασίας και ασφάλεια στις οδικές μετακινήσεις των Ελλήνων και ιδίως των Πελοποννησίων πολιτών, θα έχει αξία και θετικό αποτέλεσμα μόνο όταν δεν θα θίγονται τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα της υγείας, της καλής ποιότητας ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

          Οι αρμόδιοι φορείς θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικοί από εδώ και στο εξής και κατόπιν διαλόγου και δημόσιας διαβούλευσης με τους τοπικούς παράγοντες, να ευρεθεί το ενδεδειγμένο σημείο για την κατασκευή του ανωτέρω λατομείου, ώστε και τα δικαιώματα των Κορινθίων πολιτών να περιφρουρηθούν και παράλληλα να προχωρήσει το έργο κατασκευής της Ολυμπίας οδού που είναι έργο πνοής και ανάπτυξης για όλη τη Νότιο Ελλάδα. 

                                                                    Κόρινθος 12-9-2013

                                                        Γραφείο Τύπου ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας