Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Χρυσαυγίτες έδιωξαν το Δήμαρχο Μελιγαλά από την Πηγάδα Αποχώρησαν συγγενείς θυμάτων και τοπικοί άρχοντες του Μελιγαλά. Επεισόδια Χρυσαυγιτών και με μέλη άλλων εθνικιστικών οργανώσεων.


Όπως διαβάζουμε στο tharrosnews.gr, δεν ήταν λίγες οι φορές που υπήρξε ένταση μεταξύ των παρευρισκόμενων στην σημερινή εκδήλωση για το μνημόσυνο των θυμάτων της Πηγάδας.

Αποκορύφωμα ήταν η επίθεση στο Δήμαρχο του Μελιγαλά την ώρα που αυτός ήταν στο βήμα από το Βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ο οποίος χαρακτηρίζοντας το Δήμαρχο "καραγκιόζη", άρπαξε το μικρόφωνο από τα χέρια του αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει από το βήμα και την εκδήλωση. Αποτέλεσμα ήταν να αποχωρήσει και η επιτροπή των θυμάτων του Μελιγαλά και τη συνέχεια της εκδήλωσης να αναλάβει εξ ολοκλήρου η Χρυσή Αυγή.
Το λόγο πήρε ο Ηλίας Κασιδιάρης ο οποίος ήταν λάβρος κατά πάντων πολιτικών κομμάτων αλλά και μεγάλης μερίδας ΜΜΕ ειδικά για τα γεγονότα του Περάματος. Στην κομματική ομιλία του ο Ηλίας Κασιδιάρης εξαπέλυσε επίθεση κατά πάντων. Χαρακτήρισε προδότες του κυβερνώντες λέγοντας χαρακτηριστικά ότι τη χώρα την κυβερνά ακόμα η "προδοτική κομμουνιστική νεολαία". Για τα γεγονότα του Περάματος χαρακτήρισε τα θύματα όχι εργάτες αλλά "κοπρόσκυλα" που δεν έχουν δουλέψει ποτέ στη ζωή τους και ζουν από την κρατική επιχορήγηση του ΚΚΕ.
Μιλώντας για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Ηλίας Κασιδιάρης χρησιμοποιήσε ρατσιστικά σχόλια για το βάρος του.
Χαρακτηριστικά τον αποκάλεσε "παχύδερμο" ενώ υποστήριξε πως μια φορά που βρέθηκαν στην προανακριτική επιτροπή ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθούσε να μπει κάτω από το έδρανο αλλά "δε χωρούσε λόγω του περιττού του βάρους"... Νωρίτερα μικροεπεισόδιο σημειώθηκε και με μέλη της νεολαίας του ΛΑ.ΟΣ, όταν χρυσαυγίτες προπηλάκισαν και χτύπησαν έναν εξ αυτών, ζητώντας τους παράλληλα να αποχωρήσουν από το μνημόσυνο.

Ανάλογο επεισόδιο σημειώθηκε και προς το τέλος της εκδήλωσης με μέλη άλλης εθνικιστικής ομάδας.Από νωρίς στην Πηγάδα του Μελιγαλά είχαν συγκεντρωθεί πάνω από 2.000 άτομα οι περισσότεροι εκ των οποίων μέλη της Χρυσής Αυγής, με σύσσωμη σχεδόν την Κοινοβουλευτική της ομάδα (πλην του Αρχηγού της Νίκου Μιχαλολιάκου), από ολόκληρη τη χώρα.

Πρωτοφανής ήταν και για τη κωμόπολη του Μελιγαλά η αστυνομική δύναμη που βρέθηκε εκεί. Χαρακτηριστικά στην περιοχή ήρθαν από την Αθήνα 5 κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. 
newsit.gr