Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Ξεκίνησαν οι καταιγίδες - Που θα βρέξει τις επόμενες ώρες - Η κακοκαιρία θα χτυπήσει και στην Αττική


Πρωτοβρόχια ενόψει με το φθινόπωρο να κάνει αισθητή την παρουσία του αφού σημαντική μεταβολή του καιρού έχει ήδη ξεκινήσει από τα δυτικά με βροχές και καταιγίδες. Σε όλο τον δυτικό άξονα,  από την Ήπειρο μέχρι και τη Μεσσηνία,  αυτή τη στιγμή βρέχει και εκδηλώνονται κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες. Η κακοκαιρία αυτή, οσο θα περνάνε οι ώρες θα κινείται όλο και ανατολικότερα και θα επηρρεάσει σχεδόν ολόκληρη τη χώρα.

Τα περισσότερα και τα ισχυρότερα φαινόμενα θα εκδηλωθούν κυρίως στο Ιόνιο, στην Ηπειρο, στη δυτική και στην κεντρική Στερεά και στην Πελοπόννησο

Από το βράδυ όμως τα έντονα φαινόμενα θα αρχίσουν να εκδηλώνονται στο ανατολικό Αιγαίο και στα Δωδεκάνησα, αλλά παράλληλα θα βελτιώνεται ο καιρός από τα δυτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες - νοτιοανατολικές διευθύνσεις 6 με 7 μποφόρ, καθώς όμως η κακοκαιρία θα κινείται ανατολικότερα οι άνεμοι θα στρέφονται σε βορειοδυτικούς με την ίδια περίπου ένταση. Η θερμοκρασία σε πτώση θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 12 εως 27 βαθμούς, στη δυτική Ελλάδα από 17 εως 28 βαθμούς, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια από 15 εως 29 βαθμούς, στις Κυκλάδες και την Κρήτη η θερμοκρασία θα φτάσει εως τους 30 βαθμούς, ενώ στο Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 εως 29 βαθμούς κελσίου.
Εντονα φαιινόμενα και καταιγίδες θα εκδηλωθούν και στην Αττική


Αραιες νεφώσεις θα εκδηλωθούν το πρωί, αργότερα όμως οι νεφώσεις θα πυκνώσουν και το απόγευμα θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Η κακοκαιρία θα εκδηλωθεί κυρίως στα δυτικά, στην περιοχή δηλαδή του Ασπρόπυργου, της Ελευσίνας, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών - Θηβών, στον ορεινό όγκο της Πάρνηθας ενώ εντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην βόρεια Αττική. Στα νότια του νομού θα συννεφιάσει και εκδηλωθούν σποραδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ και το βράδυ θα γυρίσουν δυτικοί - βορειοδυτικοί με την ίδια περίπου ένταση. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 20 εως 29 βαθμούς κελσίου.

Τι θα γίνει στη Θεσσαλονίκη


Αραίες νεφώσεις θα εκδηλωθούν και στην συμπρωτεύουσα, οι οποίες βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, προς τη Χαλκιδική μάλιστα οι καταιγίδες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Από το απόγευμα ωστόσο και σταδιακά ο καιρός θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ αλλά το απόγευμα θα γυρίσουν σε βορειδυτικούς 4 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 16 εως 27 βαθμούς κελσίου.