Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Το άρθρο του (άλλου) Κώστα Καραμανλή στο “Βήμα”

Kostas-Karamanlis-Axilleas
Άρθρο για τις ιδιωτικοποιήσεις τις οποίες προωθεί η κυβέρνηση Σαμαρά, και τη χρησιμότητα που θα έχουν στην προσπάθεια ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, υπογράφει στο “Βήμα της Κυριακής” ο Κώστας Καραμανλής, γιός του Αχιλλέα και ξάδελφος του πρώην πρωθυπουργού.
Ο… άλλος Κώστας Καραμανλής επιδεικνύει πολιτική δραστηριότητα το τελευταίο διάστημα, με παρεμβάσεις και κινητικότητα, μιας και σύμφωνα με πληροφορίες θα ανοίξει περπατησιά για μια από τις βουλευτικές έδρες του νομού Σερρών στις επόμενες εθνικές εκλογές.
Τίτλος του άρθρου είναι “Γιατί η Ελλάδα έχει ανάγκη τις ιδιωτικοποιήσεις”, και μεταξύ άλλων ο κ. Καραμανλής υποστηρίζει ότι: “Δεν μπορούμε να βασιστούμε πλέον σε ένα κρατικοκεντρικό μοντέλο οικονομικής ανάπτυξης. Η κοινωνία δεν αντέχει άλλη πίεση. Οι πολίτες βρίσκονται στα όριά τους. Το παραγόμενο εθνικό προϊόν, απλούστατα δεν φτάνει. Άρα, πρέπει να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να παράγουμε περισσότερο και να εισρεύσουν στη χώρα μας χρήματα από το εξωτερικό.
Η μόνη στρατηγική που μπορεί να φέρει πλούτο στη χώρα και να δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης είναι η ρεαλιστική και εθνικά υπεύθυνη αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας. Δηλαδή, οι αναγκαίες ιδιωτικοποιήσεις”.

ysterografa.gr