Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Αδειάζουν τα γηροκομεία της Πάτρας - Παίρνουν τους παππούδες πίσω για τη σύνταξη!


Οι υπεύθυνοι των γηροκομείων και των ξενώνων φιλοξενίας ηλικιωμένων στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή βλέπουν καθημερινά το ένα μετά το άλλο τα δωμάτια να αδειάζουν.
Αιτία για την «ομαδική» εκκένωση των μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων στην περιοχή, η οικονομική κρίση, η οποία μαστίζει χιλιάδες οικογένειες που δεν έχουν πλέον από πουθενά εισόδημα ή το βλέπουν καθημερινά να μειώνεται.
Σύμφωνα με το patrastimes , γιοί και κόρες, που είχαν κυριολεκτικά «παρκάρει» τους γονείς τους στα ιδρύματα αυτά, σπεύδουν να τους πάρουν πίσω, καθώς τώρα έχουν κάτι παραπάνω από ανάγκη την σύνταξη που παίρνουν οι γέροι γονείς τους, οι οποίοι τους ήταν "βάρος" όταν τα οικονομικά τους ήταν ανθηρά.
Σε πολλές μονάδες φροντίδας υγείας της περιοχής, εκεί που άλλοτε επικρατούσε το αδιαχώρητο και χρειαζόταν ακόμα και μέσον για να βάλει κάποιος τους γέρους γονείς του - γινόταν και επιλογή ανάλογα με το ύψος της σύνταξης που θα έδινε ο «τρόφιμος» - σήμερα συναντά κανείς άδεια δωμάτια, ενώ ηλικιωμένοι που κάποτε έκαναν μήνες να δεχθούν επίσκεψη πλέον φιλοξενούνται από τα παιδιά τους...
Από την άλλη, υπεύθυνοι ιδιωτικών μονάδων αλλά και ιδρυμάτων φιλοξενίας γερόντων στην περιοχή καταθέτουν πλέον ανοικτά τον προβληματισμό τους ακόμα και για την επιβίωση τους, καθώς σε λίγο δεν θα υπάρχει κανένας στους θαλάμους.

newsit.gr