Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Το πρωτοφανές αλαλούμ με τους συμβασιούχους στην ΕΡΤ

ERT-Radiomegaro
Ένα πρωτοφανές αλαλούμ βρίσκεται σε εξέλιξη στην ΕΡΤ με το θέμα των συμβασιούχων, οι συμβάσεις εργασίας των οποίων έληξαν, δεν ανανεώθηκαν εγκαίρως, και πλέον η κρατική τηλεόραση υποχρεώνεται να προχωρήσει σε σημαντικές αλλαγές στο πρόγραμμά της, αναζητώντας λύσεις ανάγκης, ή ακόμη και μόνιμου χαρακτήρα.
Όπως αποκαλύπτει η “Real News”, το πρόβλημα προέκυψε από τις ενστάσεις του Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, ο οποίος ζήτησε επαρκή αιτιολόγηση των 14 ειδικών θέσεων που προβλέπονται για την ΕΡΤ, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου είχε δρομολογήσει λύση, ώστε να αποφευχθεί το πρόβλημα που προέκυψε.
Μετά από τις εξελίξεις αυτές, η διοίκηση της ΕΡΤ υποχρεώθηκε σε αλλαγή πλάνων, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμη και η Έλλη Στάη θα υποχρεωθεί να μείνει εκτός, μέχρι να οριστικοποιηθεί η λύση στο πρόβλημα.
Τη θέση της Έλλης Στάη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ θα καταλάβει η Σταυρούλα Χριστοφιλέα, ενώ τα Σαββατοκύριακα ο Παντελής Γκόνος αντί του Κώστα Τσουρού, ως παρτενέρ της Αντριάνας Παρασκευοπούλου.
Στη θέση του Κώστα Αρβανίτη και της Μαριλένας Κατσιμή στην καθημερινή πρωινή ζώνη, τοποθετείται το δίδυμο Τάκης Σαράντης-Γιάννης Σκάλκος, ενώ αμέσως μετά, δίπλα στον Φάνη Παπαθανασίου θα εμφανίζεται η Μαρία Αλεξάκη, στη θέση της Λίνας Κλείτου.
Στην εκπομπή του πρωινού του Σαββατοκύριακου, δίπλα στην Αντριάνα Παρασκευπούλου θα βρεθεί ο Γιάννης Τρουπής, αντικαθιστώντας τον Γιάννη Χρηστάκο, ενώ παρτενέρ της Εμμανουέλας Αργείτη, στη θέση του Κώστα Τσουρού, θα είναι η Σόνια Φίλη.

ysterografa.gr