Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Προσκλητήριο Αλαβάνου για νέο κόμμα και έξοδο από ευρώ


Alekos-AlavanosΑνοιχτό προσκλητήριο στην ελληνική κοινωνία για τη συγκρότηση ενός νέου πολιτικού φορέα, που θα μπορέσει να εκφράσει με αξιοπιστία την επιθυμία απαλλαγής από το Μνημόνιο, απευθύνει ο Αλέκος Αλαβάνος, μέσω συνέντευξης την οποία παραχωρεί στον “Τύπο της Κυριακής”.
Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, και πολιτικός μέντορας του Αλέξη Τσίπρα, καθώς εκείνος ανέδειξε και προώθησε στην ηγεσία τον σημερινό Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, διαπιστώνει ότι αργά, και ίσως δύσκολα κατι καινούργιο γεννιέται, προτρέποντας για τη συγκρότηση ενός νέου εκλογικού κινήματος για την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.
“Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βουλή είναι αντιμνημονιακά. Και τι έγινε; Αυτό που χρειάζεται σήμερα ο λαός δεν είναι να του πει κάποιος ενάντια σε τι είναι, αλλά τι πρέπει να δημιουργήσουμε. Εδώ είναι το μεγάλο κενό του πολιτικού συστήματος.
Τι να κάνουμε λοιπόν; Παύση πληρωμών στους δανειστές, όπως πριν από λίγα χρόνια η Ρωσία και τόσες άλλες χώρες. Απαλλαγή από το σκληρό νόμισμα, όπως όλες οι χώρες της ύφεσης του 1929 έκαναν με το χρυσό κανόνα. Ρευστότητα που απαιτεί εθνικό νόμισμα. Προστασία κεφαλαίων, που σημαίνει απελευθέρωση από την ευρωζώνη.
Ανάκτηση της εσωτερικής αγοράς και εξαγωγική ικανότητα, που έχει ως προϋπόθεση ανταγωνιστικό συνάλλαγμα. Πιστώσεις στην οικονομία, που χρειάζονται λαϊκές τράπεζες.
Και όλα αυτά, για να δημιουργήσεις με μεγάλη ταχύτητα θέσεις εργασίας και κοινωνικό κράτος”, υποστηρίζει ο Αλέκος Αλαβάνος, εξαπολύοντας την ίδια στιγμή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την τακτική την οποία ακολουθεί η Κουμουνδούρου, αλλά και συνολικά σε βάρος της “σημερινής Αριστεράς”, προς την οποία εκτιμά ότι η Νέα Δημοκρατία έχει επιβάλει το πλαίσιο της ευρωζώνης.

ysterografa.gr