Τετάρτη 2 Ιανουαρίου 2013

Τι είπε ο Σαμαράς με Μεϊμαράκη, Αβραμόπουλο και Όλγα

Antonis-Samaras-Olga-Kefalogianni
Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκαν χθες, μετά την καθιερωμένη εκδήλωση στο Προεδρικό Μέγαρο για την Πρωτοχρονιά, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και η Όλγα Κεφαλογιάννη.
Ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Υπουργός Εξωτερικών και η Υπουργός Τουρισμού είχαν ημίωρη κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, όπου, σύμφωνα με τον “Μικροπολιτικό” των “Νέων”… είχαν “ψιλή κουβέντα”.
Αξίζει βέβαια να επισημανθούν οι σημειολογίες της συνάντησης: Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι ο Πρόεδρος της Βουλής, δηλαδή ο τρίτος σε ιεραρχία πολιτειακός παράγοντας μετά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό, και έχει μπροστά του τον… μαραθώνιο για την Προανακριτική Επιτροπή που θα διερευνήσει τις τυχόν ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου και θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι του πρώην “τσάρου” της οικονομίας σε Ειδικό Δικαστήριο.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος είναι επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, σε μια εποχή κατά την οποία ο Αντώνης Σαμαράς δείχνει αποφασισμένος να ρίξει το πολιτικό βάρος του στην ανάδειξη της διεθνούς θέσης και σπουδαιότητας της Ελλάδας, παίρνοντας πάνω του το rebranding της χώρας.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη είναι η πολιτική υπεύθυνη του τουρισμού, του πλέον κρίσιμου για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας τομέα, που έχει αναλάβει να… τρέξει τις διαδικασίες για να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά εμπόδια και να γίνει ο τουρισμός περισσότερο ευέλικτος και σύγχρονος.
Απ’ την άλλη, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο στο τραπέζι της κουβέντας να έπεσε και το θέμα του ΕΟΤ, και όσων βρίσκονται σε εξέλιξη το τελευταίο διάστημα, με την αποκάλυψη σκανδαλώδους διαχείρισης στον Οργανισμό που κρατά στα χέρια του το κλειδί για την ανάκαμψη του τουρισμού.
Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος υπήρξε υπουργός Τουρισμού αμέσως μετά το 2004, και πιστώθηκε την πιο πετυχημένη μέχρι τότε διαφημιστική καμπάνια, ενώ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είναι πολιτικός φίλος του πρώην Γενικού Γραμματέα του ΕΟΤ Νίκου Καραχάλιου, ο οποίος παραιτήθηκε προ ημερών, μετά από διαφωνίες του με την Όλγα Κεφαλογιάννη, και προχώρησε εν συνεχεία σε βαριές καταγγελίες.

ysterografa.gr