Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟ​ΝΤΑΙ ΟΙ ΑΔΙΣΤΑΚΤΕΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙ​ΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ κ. ΤΣΙΠΡΑ


 Non paper

·         Την ώρα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο έπαιρνε την πολύ σημαντική απόφαση για την Ελλάδα, αναγνωρίζοντας τις θυσίες του Ελληνικού λαού,  για την εκταμίευση  των  3,24 δις ευρώ, ο εκπρόσωπος της Βραζιλίας, ήταν ο μοναδικός που απείχε από τη διαδικασία εκφράζοντας την αντίθεσή του στη συγκεκριμένη απόφαση.
·         Όλως τυχαίως, λίγες ημέρες νωρίτερα, στις 21 Δεκεμβρίου 2012, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στη Βραζιλία, ο υπεύθυνος του Τμήματος Εξωτερικής πολιτικής του κόμματος Κ. Ήσυχος (μιλώντας στο ρ/σ «Στο κόκκινο») δήλωνε ότι «η Βραζιλία δεν είναι διατεθειμένη να συνεχίσει να χρηματοδοτεί το πρόγραμμα».  
·         Είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια των χριστουγεννιάτικων διακοπών του στη Βραζιλία πέτυχε τον πραγματικό του στόχο. Να βρει έναν σύμμαχο στην προσπάθεια του να μην χρηματοδοτηθεί η χώρα ώστε  να μετατραπεί σε μια απέραντη παραγκούπολη. Οι αδίστακτες τυχοδιωκτικές του πρακτικές ωστόσο δεν πρόκειται να έχουν αποτέλεσμα, γιατί δεν θα το επιτρέψουν οι Έλληνες.
Blogs@nd.gr