Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Δυτική Ελλάδα: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία - Έρχεται... δύσκολη Πέμπτη, ιδίως από το απόγευμα και μετά

Δυτική Ελλάδα: Σε επιφυλακή για την κακοκαιρία - Έρχεται... δύσκολη Πέμπτη, ιδίως από το απόγευμα και μετά  Και τσουχτερό κρύο καθώς θα υποχωρήσει ο υδράργυρος
Σε επιφυλακή βρίσκονται το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και ο Δήμος Πατρέων για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων από την κακοκαιρία που πλήττει από τα ξημερώματα της Τετάρτης την περιοχή. Μέχρι στιγμής δεν έχουν καταγραφεί σοβαρά προβλήματα με εξαίρεση την "κάθοδο" φερτών υλικών στις περιοχές Ψαθοπύργου και Δρεπάνου καθώς και στο Πλατάνι που ως γνωστόν επλήγη το καλοκαίρι από μεγάλη φωτιά.
Μιλώντας στο thebest.gr στέλεχος της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας επεσήμανε ότι το σύνολο των αρμοδίων Υπηρεσιών έχουν λάβει το έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων και με όσα μέσα διαθέτουν, πενιχρότερα από άλλες χρονιές, βρίσκονται σε επιφυλακή. Ανάλογη μέριμνα έχει ληφθεί και για τις χιονοπτώσεις στα ορεινά του νομού.
Στο μεταξύ, την Πέμπτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία σε ολόκληρη την χώρα με βροχές καταιγίδες και χιόνια,ενώ ενώ κατά τόπους τα φαινόμενα ενδέχεται να είναι και ισχυρά.Το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν.