Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

4 κάλπες για την Προανακριτική. Συμφωνία με την πρόταση Βενιζέλου

Evangelos-Venizelos-Parliament
Πρόταση ανατροπής από το σκηνικό που είχε διαμορφωθεί από χθες για τη σημερινή ψηφοφορία στη Βουλή για τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, κατέθεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, με όσα δήλωσε στο ξεκίνημα της ομιλίας του.
“Η πολιτική αθλιότητα του ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει τον φερετζέ της κάλπης. Σήμερα θα πάει ο καθένας στον πάγκο του. Από χθες, στήνουν τον χορό της κάλπης, ενώ το θέμα ουσίας είναι η κάλπη και η σκευωρία. Ανάγκη προστασίας έχουν οι αυτουργοί της σκευωρίας, όχι το ΠΑΣΟΚ ή εγώ. Έχει αποδειχθεί ότι όλα ήταν ένα ψέμα. Περίμενα ότι θα υπάρχει ένα όριο στη συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ. Φαίνεται ότι ο βίος του Αγίου Αντωνίου, που εορτάζει σήμερα, δεν τους έχει διδάξει τίποτα”, δήλωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, και στη συνέχεια κατέθεσε την πρότασή του:
“4 κάλπες, μια ανά πρόσωπο που κατηγορείται, και ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του”, συμπλήρωσε.
Με την πρόταση Βενιζέλου συμφώνησαν ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, ο οποίος πήρε τον λόγο, το ΚΚΕ αλλά και η Νέα Δημοκρατία, με τον Μάκη Βορίδη να σχολιάζει ότι είναι μια πρόταση που μπορεί να υλοποιηθεί, και ζητώντας “σε κάθε περίπτωση, να απορριφθεί η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ”.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος ξαναπήρε τον λόγο, τόνισε ότι το κόμμα του είχε εξαρχής καταθέσει τη συγκεκριμένη πρόταση για 4 κάλπες στη Διάσκεψη των Προέδρων, και “τώρα που συμφώνησε και ο κ. Βενιζέλος”, δεν έχει λόγο να μην συμφωνήσει και εκείνος.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Χρήστος Παππάς, συμφώνησε κι αυτός με την πρόταση του Βενιζέλου για μια κάλπη για κάθε ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που είναι προτεινόμενα για παραπομπή στην προανακριτική επιτροπή.
Ο κ. Παππάς στο τέλος της ομιλίας του αναφέρθηκε και στη βιογραφία του Αγίου Γεωργίου Ιωαννίνων «ο οποίος αγιογραφείται με φουστανέλα παραπέμποντας στην Επανάσταση, τότε που ίσχυε το φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», επισήμανε με νόημα ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.
ysterografa.gr