Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2013

Νέος μύλος με την ψηφοφορία. “Καθάρισε” ο Μεϊμαράκης

Vaggelis-Meimarakis
Νέος μύλος προκλήθηκε στο τέλος της συζήτησης στη Βουλή, καθώς το θέμα του συμπληρωματικού μέρους της δικογραφίας που έφτασε στο Κοινοβούλιο από τον Άρειο Πάγο, και για το οποίο ενημέρωσε το Σώμα ο Πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, άνοιξε ζήτημα αναβολής της ψηφοφορίας.
Η Αλέκα Παπαρήγα για λογαριασμό του ΚΚΕ, αλλά και τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης ζήτησαν διεξαχθεί αύριο η ψηφοφορία, ώστε να έχουν τα κόμματα τον χρόνο να μελετήσουν τα νέα στοιχεία, ο Πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης όμως την απέρριψε.
Ζήτησε από το Σώμα να εγερθεί, και η πλειοψηφία συμφώνησε με την πρότασή του, ενώ ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι τα στοιχεία αυτά θα δοθούν στην Προανακριτική Επιτροπή που θα συσταθεί για να αξιοποιηθούν.

Την συμπληρωματική αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος σχετικά με τη «λίστα Λαγκάρντ» με τα συμπληρωματικά σε αυτήν έγγραφα διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης.
Στην συμπληρωματική αναφορά ο υπουργός Δικαιοσύνης εσωκλείει αυτοτελή φάκελο με την Έκθεση κατασχέσεως, μετά του περιγραφόμενου σε αυτή memory stick-usb και των λοιπών μνημονευομένων στην ίδια έκθεση κατασχέσεως. Επίσης, εντός άλλου αυτοτελούς φάκελου εσωκλείονται το υπ' αρ. πρωτ. 3022/21/2686/Β'/16-01-2013 έγγραφο της Δ.Ε.Ε. Τμήματος 7ου, εξέτασης ψηφιακών και ηχητικών πειστηρίων προς το γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος και εκ των μνημονευόμενων στο έγγραφο αυτό πειστηρίων «αντίγραφο πιεστηρίου Νο 1» και το «εικονικό αντίγραφο πειστηρίου Νο 1» μετά των αντίστοιχων κωδικών τους.

Συνημμένα κατατέθηκαν εκθέσεις ενόρκου εξετάσεως των μαρτύρων Σμαράγδας Πιτένη, Λεμονιάς Παπαδάκου, Σοφίας Ρίτσου, Αναστάσιου Μπάνου, Χρυσής Χατζή, Γεωργίου Αγγελόπουλου, Συμεών Σικιαρίδη, Ανδρέα Ρωσσώνη, Ελένης Παπακωνσταντίνου. Ακόμη έγγραφες εξηγήσεις των: Συμεών Σικιαρίδη, Ελένης Παπακωνσταντίνου, Ανδρέα Ρωσσώνη, έκθεση ανωμοτί εξέταση του κ. Ιωαν. Καπελέρη με το συμπληρωματικό υπόμνημα, του κ. Ιωαν. Διώτη δια του πληρεξουσίου του δικηγόρου με συμπληρωματικό υπόμνημα. Τέλος περιέχονται έγγραφα του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, του υπουργού Οικονομικών και παραγγελίας του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος προς τη διεύθυνση Εγκληματολογικών ερευνών.
ysterografa.gr. - newsit.gr