Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Στουρνάρας: Υπάρχει ικανοποίηση, αλλά ο δρόμος είναι μακρύς

stournaras
Μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup, η οποία αποφάσισε την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου για την Ελλάδα, ο υπουργός οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η χώρα μας ικανοποίησε τις προαπαιτούμενες δράσεις. Ωστόσο, ανέφερε ότι ο δρόμος είναι μακρύς και οι προσπάθειες θα πρέπει να συνεχιστούν.
Σχετικά με την αποχώρηση του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ από την προεδρία του Eurogroup, o Γ. Στουρνάρας ανέφερε ότι τον ευχαρίστησε, εκ μέρος του ελληνικού λαού, γιατί «καθοδήγησε την κρίσιμη και δύσκολη συζήτηση για την Ελλάδα με μεγάλη μαεστρία και συναισθηματική νοημοσύνη».
«Χάνουμε ένα μεγάλο διαπραγματευτή και ηγέτη που πάλεψε πολλά χρόνια για το ευρωπαϊκό ιδεώδες με πραγματικά υποδειγματικό τρόπο», πρόσθεσε ο Γ. Στουρνάρας.
Τέλος, ερωτηθείς για τον Γ. Ντέισελμπλουμ, ο Γ. Στουρνάρας τον χαρακτήρισε «μετριοπαθή πολιτικό», λέγοντας ότι παρουσίασε ένα αρκετά ρεαλιστικό και υλοποιήσιμο όραμα για την ευρωζώνη, το οποίο δίνει έμφαση στη διατήρηση του κοινωνικού μοντέλου της Ευρώπης, σε συνδυασμό με την πειθαρχία.

sterografa.gr