Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΣΤΑΤ


Για μία ακόμα φορά οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, εκπροσωπώντας την Ελληνική Δκαιοσύνη, δεν κουκούλωσαν μία κορυφαία υπόθεση, την παραποίηση των στοιχείων της ΕΛΣΤΑΤ, όπως με τις μαϊμού Εξεταστικές Επιτροπές έπραξε μέχρι τώρα η μαφία των συγκαλύψεων. Ένα πολιτικό σύστημα με πολλές σάπιες ρίζες.

Προκαλεί ικανοποίηση η ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος κατά του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου, έπειτα από παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελία για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση και ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου.
Ταυτόχρονα δικαιώνεται ο έντιμος και ανοικτός αγώνας της καθηγήτριας κας Ζωής Γεωργαντά, η οποία πρώτη άνοιξε το δρόμο για να αποκαλυφθεί η μεγαλύτερη πολιτική απάτη, που έφερε σε διατεταγμένη υπηρεσία τη Τρόικα, τα Μνημόνια και τις τοκογλυφικές δανειακές συμβάσεις, οι οποίες εξοντώνουν της Ελλάδα και με άρση ασυλίας και με βρετανικό Δίκαιο.
Υπενθυμίζω, μάλιστα, ότι πριν ελάχιστους μήνες παρουσίασε και νέα έκθεση - κόλαφο για τη κομπίνα του αιώνα, η οποία αναρτήθηκε στο attikanea.blogspot.gr και η οποία αποτέλεσε υλικό για Ερώτησή μου στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα.

Ο Υπουργός, απαξίωσε να μου απαντήσει δύο φορές. Απάντησε αντ' αυτού μέσω Βουλής, (μου διαβιβάστηκε πριν λίγες μέρες, με τεράστια καθυστέρηση), ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ. Απάντηση διάτρητη, την οποία έστειλα για ενημέρωσή της στην κα Γεωργαντά και την οποία δίνω στη δημοσιότητα, πριν την παραδώσω και στους αρμόδιους εισαγγελείς, γιατί σίγουρα έχει πολύ ενδιαφέρον υλικό για διερεύνηση...

Είμαι πεπεισμένος, μάλιστα, ότι η κα Γεωργαντά επ' αυτής θα δώσει τις δικές της απαντήσεις και παρατηρήσεις απ' ευθείας στον Εισαγγελέα που χρεώνεται την υπόθεση απο δω και μπρος.
Και κάτι τελευταίο, που όμως προτάσσεται:
Πότε θα απομακρυνθεί από τη θέση του ο Ανδρέας Γεωργίου; Μήπως περιμένει η συγκυβέρνηση να υποβάλλει την παραίτηση του για λόγους ευαισθησίας; Το βλέπω χλωμό...