Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Την προσχώρησή της στη Νέα Δημοκρατία ανακοίνωσε, με επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο του Κόμματος κ. Αντώνη Σαμαρά, η υποψήφια βουλευτής Σάμου, του ΛΑΟΣ, κα Θεοδοσία Μπαξεβάνη.

=====
ΛΥΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝ​ΩΝ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
Συνάντηση με το Προεδρείο του Συλλόγου Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» είχαν σήμερα ο υποψήφιος βουλευτής Α’ Αθήνας της Ν.Δ. κ. Αλ. Μωραΐτάκης, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ν.Δ. κ. Θ. Δραβίλλας και ο Προϊστάμενος Νομικής Υπηρεσίας του κόμματος κ. Στ. Στάικος.
Στη συνάντηση εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι ήταν ασφαλισμένοι στην «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ».
Η Νέα Δημοκρατία διαβεβαίωσε το Σύλλογο Ζημιωθέντων Επενδυτών και Ασφαλισμένων του Ομίλου «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» ότι έχει την πολιτική βούληση να δώσει λύση στο πρόβλημα. Έχει συγκεκριμένη πρόταση, την οποία θα συζητήσει με την Τράπεζα της Ελλάδος ως εποπτική αρχή. Θα προτείνει νομοθετικά, διαπραγματευόμενη ειδική χρηματοδότηση, όχι μόνο για το συγκεκριμένο ζήτημα, αλλά και για την ενίσχυση της ασφαλιστικής αγορά και τη θωράκισή της έναντι παρόμοιων περιπτώσεων στο μέλλον.
Συγκεκριμένα, η Νέα Δημοκρατία προτείνει τη μετατροπή του Εγγυητικού Κεφαλαίου Ζωής σε ασφαλιστική επιχείρηση, που θα αναλάβει το χαρτοφυλάκιο όλων των ασφαλιστικών επιχειρήσεων ζωής, που έχουν πτωχεύσει ή τελούν σε ασφαλιστική εκκαθάριση. Μία λύση που ακολουθείται και στη Γερμανία.
Θα αναζητήσει ειδική χρηματοδότηση των ανοιγμάτων, στο μέτρο που το ανοίγματα αυτά δεν θα μπορούν να καλυφθούν από τις σημερινές εισφορές των ασφαλιστικών επιχειρήσεων προς το Εγγυητικό Κεφάλαιο. Έτσι τα χαρτοφυλάκια δεν θα ρευστοποιούνται –γεγονός που θα απαιτούσε άμεσα τεράστια ποσά- αλλά θα συνεχίζεται η ασφάλιση και τα κεφάλαια θα απαιτούνται μόνο για κάλυψη τυχόν ελλείψεων σε τεχνικά αποθέματα, τα οποία -καθώς θα εντατικοποιείται η εποπτεία- θα είναι ολοένα και λιγότερα. Επιπλέον, θα δίδεται πρώτη προτεραιότητα, σε περίπτωση χρεοκοπίας, στην κάλυψη των περιουσιακών στοιχείων των ασφαλισμένων.
Έχοντας υπόψη το κοινωνικό και συστημικό ζήτημα που έχει ανακύψει στην αγορά από την πτώχευση αυτού του ομίλου, θα στοχεύσουμε στην πλήρη κάλυψη και με χρονικό ορίζοντα το ταχύτερο δυνατό, για να μην απομειώνεται η αξία του ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου.