Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ Α΄ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. ΧΑΡΗ ΑΗΔΟΝΟΠΟΥΛΟΥ


Την προσχώρησή του στη Νέα Δημοκρατία γνωστοποίησε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης ο κ. Χάρης Αηδονόπουλος, υποψήφιος βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, πρώην αντιδήμαρχος και νυν Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης.
Ο κ. Αηδονόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

            «Τα όσα θα πω με απομακρύνουν από ό,τι επέλεξα στις 6/5 ως υποψήφιος βουλευτής στην Α’ Θεσσαλονίκης με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, αλλά προτιμώ να είμαι ουσιαστικός παρά επαγγελματίας πολιτικός και ανεπάγγελτος στη ζωή, που βέβαια με εμένα δε συμβαίνει, γιατί ασκώ το λειτούργημα του ιατρού.
            Καλώ τους συμπολίτες μου που με έστειλαν εδώ, αλλά και με τίμησαν με την επιλογή τους στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου, να εγκαταλείψουν τους ευκαιριακούς σχηματισμούς, γιατί η κατάσταση στη χώρα μας είναι ιδιαίτερα δύσκολη και χρειάζεται συστράτευση αφού ο παραγωγικός τομέας νεκρώθηκε και η κοινωνική συνοχή διαλύεται.
            Τους καλώ επομένως  να επιλέξουν εκείνη την παράταξη που επιμένει στην ευρωπαϊκή πολιτική της χώρας για να βγούμε από την κρίση με περίσκεψη, περιστολή και δουλειά.
            Είναι εύκολη η παροχολογία, είναι ευχάριστη η υπόσχεση παροχής χρημάτων χωρίς δουλειά, είναι εύκολος ο αποπροσανατολισμός από τα πραγματικά προβλήματα, πράγμα που κάνουν όσοι προτάσσουν σαν σημαία τις ρητορείες και τις ρωμαϊκές παλικαριές.
            Το μνημόνιο είναι βρόγχος, αλλά η καταγγελία του στα τυφλά είναι ίδια με τις υπερβολές του ’81 για σοσιαλισμό στις 19, με τα δώστα όλα του ’85 και με όσα φαιδρά από πολλούς ακολούθησαν.
            Διαπραγμάτευση με σοβαρότητα αφού ψηφίσουμε με περίσκεψη, βάζοντας επιτέλους και  το κριτήριο της αξιοπρεπούς ύπαρξης της χώρας μας μέσα στη Ενωμένη Ευρώπη άλλωστε και τελειώνω, εμείς στη Θεσσαλονίκη πυροτεχνήματα βλέπουμε μόνο την περίοδο της Έκθεσης τον Σεπτέμβριο, και τώρα είναι Ιούνιος».