Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Η ατζέντα που κερδίζει τις εκλογές

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής, ο Αντώνης Σαμαράς έχει καταφέρει να επιβάλλει στην πολιτική επικαιρότητα, την ατζέντα που ο ίδιος επέλεξε. Την ατζέντα που κερδίζει τις εκλογές, μιας και βρίσκεται σε μεγαλύτερη αντιστοίχιση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μιλήσει το απόγευμα για την ασφάλεια και τη λαθρομετανάστευση. Ένα ζήτημα το οποίο αφορά το σύνολο των πολιτών, σχεδόν εξίσου με τις εξελίξεις στην οικονομία. Ένα ζήτημα στο οποίο η Νέα Δημοκρατία έχει συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, και την άνεση να απευθυνθεί στη λογική αλλά και το συναίσθημα των πολιτών.
Τη συγκεκριμένη ατζέντα άλλωστε, ο Αντώνης Σαμαράς την έχει αναδείξει εδώ και πολλούς μήνες, αλλά και με μεγαλύτερη ένταση στην προηγούμενη προεκλογική περίοδο, όπως και στην τωρινή.
Είναι κάτι που φαίνεται και από την επαφή που έχει ο Αντώνης Σαμαράς με τους απλούς πολίτες, στις περιοδείες του στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, αλλά και στην περιφέρεια.
Ένα πρόβλημα κοινό, για το οποίο η ελληνική κοινωνία ζητά άμεσες και αποτελεσματικές λύσεις, από μια αυριανή κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία σε ρόλο κυρίαρχου του πολιτικού σκηνικού.

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΖΕΡΒΟΣ / statesmen.gr