Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Nίκος Νικολόπουλος: συνέχιση του έργου των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τη σύγκλιση της επιτροπής για τη συνέχιση του έργου των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Μετά τις πιέσεις της Νέας Δημοκρατίας για τη συγκρότηση και σύγκλιση της επιτροπής για την συνέχιση του έργου των κατηργημένων Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Εργατικής Κατοικίας, ο Υπουργός Εργασίας έσπευσε, με μεγάλη καθυστέρηση, να τη συγκαλέσει. Στην πρώτη, όμως, συνεδρίαση ανακοίνωσε τη λήξη του έργου της. Παρέπεμψε τα πάντα στην επόμενη Κυβέρνηση χωρίς να καταθέσει τη δική του πρόταση. Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, παραβίασε υποσχέσεις και δεσμεύσεις.
Ο Νέος Φορέας για τον οποίο είχε δεσμευτεί παραπέμπεται στο μέλλον.
Όλα όσα έλεγε και πίεζε, γιατί έπρεπε τάχα να γίνουν γρήγορα, ξεχάστηκαν.
Οι υποχρεώσεις, όμως, των δύο Οργανισμών είναι σε εκκρεμότητα. Οι δικαιούχοι και οι εργαζόμενοι αγωνιούν, το κοινωνικό έργο των δυο Οργανισμών είναι στον αέρα.
Η Νέα Δημοκρατία δηλώνει ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τη διάσωση και τη συνέχιση του έργου των δυο Οργανισμών.
Για τη διασφάλιση της περιουσίας και των αποθεματικών τους.
Για τη διατήρηση των θέσεων εργασίας».

Επίσης ο κ.  Νικολόπουλος, με αφορμή τις συνεχιζόμενες μικροκομματικές και πελατειακές πρακτικές του ΠΑΣΟΚ στον ΟΑΕΔ, δήλωσε:

«Κομματικά παιχνίδια στον ΟΑΕΔ μέσα στην προεκλογική περίοδο.
Δυσμενείς μεταθέσεις και αποσπάσεις υπαλλήλων με κομματικά κριτήρια δήθεν για έκτακτες ανάγκες των υπηρεσιών.
Τοποθέτηση προϊσταμένων μόνο με απόφαση του Διοικητή χωρίς προκήρυξη.
Επιλεκτικές με κομματικό άρωμα τοποθετήσεις, μετά τις αποφάσεις του Υπηρεσιακών Συμβουλίων για προϊστάμενους και διευθυντές.
Αρκετοί έχουν, ήδη, προσφύγει στη Δικαιοσύνη.
Τοποθέτηση Γενικών Διευθυντών στον Οργανισμό ένα μόλις μήνα πριν τις εκλογές.
Μεθοδεύσεις της τελευταίας στιγμής για να εξυπηρετηθεί η κομματική πελατεία.
Αναγνωρίσεις τίτλων σπουδών, μεταθέσεις ημετέρων σε προνομιακές θέσεις, απονομή επαίνων και βραβείων για να αποκτήσουν κάποιοι πλεονεκτήματα εξέλιξης και προαγωγής.
Δυστυχώς, παρά την αγανάκτηση και τον πόνο του Ελληνικού λαού, το ΠΑΣΟΚ, αμετανόητο και αδιόρθωτο, επιμένει σε μικροκομματικές πρακτικές και αδιαφανείς διαδικασίες. Δεν θα μπορέσει, όμως, να συνεχίσει για πολύ.
Σε λίγο οι πολίτες θα του δείξουν την πόρτα της εξόδου».