Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

Η θέση της Δημοκρατικής Συμμαχίας για το debate

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας Ντόρα Μπακογιάννη, απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο Ηράκλειο, έκανε σήμερα τις ακόλουθες δηλώσεις:

 για το debate;
  Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι σαφής ότι σε αυτές τις εκλογές ο κόσμος πρέπει να ξέρει ξεκάθαρα τις θέσεις των κομμάτων. Η άρνηση της ΝΔ, η κωλυσιεργία του ΠΑΣΟΚ για να υπάρξει ένας ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αρχηγών των κομμάτων, είναι εξαιρετικά αρνητικό μήνυμα για τις εκλογές αυτές. Ουσιαστικά οι δύο αδιόρθωτοι θέλουν να κρύψουν ποια είναι η αλήθεια από τον ελληνικό λαό. 
 έκθεση Προβόπουλου
 Ο κ. Προβόπουλος αυτό που είπε είναι ότι θα πρέπει να γίνουν μεταρρυθμίσεις. Η Δημοκρατική Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα το οποίο από την πρώτη ημέρα της  ίδρυσής του μιλάει για την ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Το ότι δεν έχουν γίνει ακόμα οφείλεται κυρίως στο ΠΑΣΟΚ και το τελευταίο εξάμηνο και στη ΝΔ. Πρέπει να αντιληφθούν ότι η μη μεταρρύθμιση ισούται με μείωση μισθών και συντάξεων. Άρα μεταξύ των μεταρρυθμίσεων και των μειώσεων μισθών και συντάξεων, είναι σαφές ποιος είναι ο οδηγός για το αύριο.   
  μετεκλογικές  συνεργασίες
Η δική μου θέση είναι ότι η Δημοκρατικής Συμμαχία είναι το μόνο κόμμα, το οποίο από την αρχή και ευθαρσώς έχει πει ότι θα συνεργαστεί. Οι άλλοι δύο το κρύβουν και θα εμφανιστούν την επόμενη των εκλογών με κάποιας μορφής συνεργασία. Εμείς έχουμε πει ότι θα συνεργαστούμε, αλλά υπό συγκεκριμένους όρους τους οποίους ανοικτά έχουμε πει στον ελληνικό λαό.  


Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Θανάσης Ζορμπάς, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση: 
«Ο εντοπισμός άνω των 200.000 περιπτώσεων παράνομων συντάξεων και επιδομάτων από το Υπουργείο Εργασίας, που απομυζούν 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, δεν είναι μόνο χαρακτηριστική της έκτασης της διαφθοράς στην Ελλάδα. Ταυτόχρονα αποδεικνύει τις πραγματικές προτεραιότητες των κκ Βενιζέλου και Σαμαρά. Αντί να εξοικονομήσουν 700 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο από την πάταξη της διαφθοράς, προτίμησαν να κόψουν 350 εκατομμύρια ευρώ από τις συντάξεις. Είναι αδιόρθωτοι».