Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

ΒΟΜΒΕΣ ΓΙΑΝΝΙΔΑΚΗ ! - Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΜΙΑΣ "ΩΡΑΙΑΣ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑΣ" !

Αγαπητοί Κορίνθιοι και Πελοποννήσιοι επισκέπτες θέλουμε με τον πλέον ξεκάθαρο τρόπο να καταγγείλουμε σήμερα κάποια πράγματα που έγιναν τόσο εξόφθαλμα αλλά και τόσα ατζαμίδικα στη διάρκεια της χθεσινής παρωδίας ενημέρωσης που τύποις ονομαζόταν “συνέντευξη τύπου” του Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη.
Ξεκαθαρίζουμε από την αρχή ότι δεν θέλουμε ούτε να υπερασπιστούμε ούτε να ενοχοποιήσουμε κανένα πολιτικό πρόσωπο του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου για την ουσία των απαράδεκτων γεγονότων βίας και τραμπουκισμού της περασμένης Πέμπτης. Αν τελικά πρέπει να αναζητηθούν ηθικοί αυτουργοί,αυτοί πρέπει να βρίσκονται στους άστοχους και προκλητικούς χειρισμούς του θέματος επί σειρά μηνών για την εγκατάσταση της μονάδας βιοαερίου στην περιοχή της Μαντινείας.
Εκείνο όμως που μας ενόχλησε αφάνταστα πιστεύοντας στην πραγματικά ανεξάρτητη αντικειμενική και αδέσμευτη λειτουργία της ενημέρωσης ήταν η γκεμπελίστικη συμπεριφορά της αντιπεριφερειάρχου Ντίνας Νικολακου που ήταν υπεύθυνη της οργάνωσης και του συντονισμού της συνέντευξης τύπου.
Μετά την δική της εισαγωγή και αφού έδωσε τον λόγο στον Περιφερειάρχη , αγνοώντας προκλητικά για πολλοστή φορά τους αντιπεριφερειάρχες που συμμετείχαν σε ρόλο “γλάστρας”, άρχισε επιλεκτικά να δίνει τον λόγο για ερωτήσεις στους δημοσιογράφους. Δεν χρειαζόταν να είσαι και πολύ έμπειρος δημοσιογράφος για να καταλάβεις ότι η κυρία Νικολάκου προκειμένου να διαμορφώσει το κλίμα που επιθυμούσε στην αίθουσα άρχισε να δίνει το λόγο εκεί που είχε “μοιράσει” ερωτήσεις.
Αφού είχε δώσει το λόγο τουλάχιστον σε πέντε τέτοιες καραμπινάτες περιπτώσεις-ακόμα και σε “δημοσιογράφο” που μόλις πριν λίγο είχε μπει στην αίθουσα και δεν είχε ακούσει την εισήγηση Τατούλη ώστε να του δημιουργηθούν απορίες και να ρωτήσει-καταλάβαμε που παίζεται το παιχνίδι στην Περιφέρεια.
Ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που βρισκόμασταν προσωπικά σε μια τέτοια συνέντευξη τύπου.
Θεωρήσαμε λοιπόν απαραίτητο να προφυλάξουμε την προσωπικότητά μας και την ιστορία μας από το κακόγουστο αυτό θέατρο με σκηνοθέτη την κυρία Νικολάκου.
Ποτέ δεν επιτρέψαμε άλλωστε στον εαυτό μας στην διάρκεια της πολύχρονης ιστορίας μας να είναι το ντεκόρ μιας απαράδεκτης μεθοδευμένης εικόνας.
Και έτσι αποχωρήσαμε επιδεικτικά από την συνέντευξη τύπου.
Με την ευκαιρία θέλουμε να απευθυνθούμε στον αγαπητό Περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη με εντελώς καλοπροαίρετη διάθεση και να του επισημάνουμε κάποια σοβαρά πράγματα σύμφωνα πάντα με την ταπεινή μας άποψη.
Αγαπητέ Περιφερειάρχη ,
ο κόσμος της Πελοποννήσου έχει πιστέψει σε σένα ως πρώτο αιρετό Περιφερειάρχη και δεν έχεις το δικαίωμά να τον απογοητεύσεις.
Σε θεωρούμε ικανότατο πολιτικό και ένα”ευφυή και ανυπότακτο ” άνθρωπο όπως σε είχε αποκαλέσει και ο κορυφαίος μας σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής.
Θεωρούμε ότι πρέπει να κάνεις κάποιες άκρως απαραίτητες διορθωτικές κινήσεις στην πορεία του σκάφους.
Πρέπει να πάψεις ενδεχομένως να δέχεσαι συμβουλές από ανθρώπους που μπορεί να σε οδηγήσουν πάνω σε ξέρες!
Μπορούσες να είχες αποφύγει την μετωπική σύγκρουση με τους κατοίκους της Μαντινείας με κατάλληλους χειρισμούς.
Δεν νομίζουμε ότι ο χειρισμός της συνέντευξης τύπου σας τιμάει και σας προσδίδει κύρος.
Δεν έχετε ανάγκη ούτε από στημένες ερωτήσεις , ούτε από την εκτροφή αυλοκολάκων!
Δεν είναι δυνατόν κύριε Περιφερειάρχα ένα κορυφαίο πολιτικό θέμα όπως είναι η προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών Ναυπλίου να αναδεικνύεται από πληροφορίες(!!!) ενός δημοσιογράφου και εσείς απλά να το επαληθεύεται!
Κάνουν μπαμ αυτά τα πράγματα και οι εμπνευστές τους σας κάνουν κακό αντί για καλό.
Επίσης δεν είναι καθόλου ωραίο αλλά και χρήσιμο τέσσερις ικανότατοι αντιπεριφερειάρχες να στέκονται επί δύο και πλέον ώρες δίπλα σας ώς “γλάστρες”σε ένα ντεκόρ που στήνει η στενή σας συνεργάτης . Να μην τους δοθεί έστω από 2-3 λεπτά λόγος για μια τοποθέτηση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα όπως ήταν τα επεισόδια της περασμένης Πέμπτης.
Να ξέρετε ότι πολλοί άνθρωποι μπορούν να σας φανούν χρήσιμοι με τις ιδέες τις σκέψεις αλλά και με την έντιμη κριτική τους διάθεση.
Δεν είναι ανάγκη να είναι ούτε αυλοκόλακες ,ούτε οσφυοκάμπτες αλλά και ούτε ΟΦΑτζήδες ή κολοτούμπες!
Έχετε τον τρόπο και την ικανότητα να αναδείξετε γόνιμες συνεργασίες και όχι κάποιοι να να σας οδηγούν στην ανακάλυψη “εχθρών” δικών σας και της Περιφέρειας.
Θεωρούμε ότι μια σοβαρή και ουσιαστική ανασυγκρότηση για την Νέα Πελοπόννησο τώρα που διαπιστώσατε λάθη και παραλείψειςτων πρώτων 15 μηνών είναι κατι παραπάνω από επιβεβλημένη.
θα ήταν ότι πιο χρήσιμο,τόσο για εσάς,αλλά κυρίως για τους πολίτες της Πελοποννήσου οι οποίοι σας πίστεψαν , σας τίμησαν με την ψήφο τους και προσδοκούν από εσάς να οδηγήσετε την Πελοπόννησο εκεί που της αξίζει!

Λάκης Γιαννιδάκης από τη Sfedona.gr


Σχόλιο Diaprisios.GR :
Αυτή ήταν μάλλον μια "ωραία ατμόσφαιρα" ...