Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Οι εκλογές της κρίσης - Στον Κ. Παπούλια ο Πρωθυπουργός στις 17.00

Μέσα στο ναρκοπέδιο του μνημονίου θα βαδίσουν οι πολίτες μέχρι τις κάλπες καθώς καλούνται να επιλέξουν το... λιγότερο χειρότερο.
Πρόκειται για τις πιο κρίσιμες εκλογές της μεταπολίτευσης και βάσει των δημοσκοπήσεων τις εκλογές που ίσως βάλουν τέλος στο “μονοπώλιο” των δυο μεγάλων κομμάτων.
Μεγάλη Τετάρτη σήμερα και στις 15:00 αναμένεται να συνεδριάσει για τελευταία φορά το υπουργικό Συμβούλιο για το Προεδρικό Διάταγμα Διαλύσεως της Βουλής και προκηρύξεως εκλογών , δυο ώρες πριν ο Λ. Παπαδήμος πάει στο Προεδρικό Μέγαρο για να παραδώσει πέντε μήνες μετά την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.
Η 6η Μαϊου θα είναι η ημερομηνία των εκλογών και όλα αυτή τη στιγμή μοιάζουν στον αέρα για τα κόμματα που δεν έχουν ολοκληρώσει τις λίστες των υποψηφίων. Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του ΠΑΣΟΚ που αναμένεται σήμερα να παρουσιάσει ένα ποσοστό 80% των υποψηφίων ανά την επικράτεια.
Στις 16.00, υπό την προεδρία του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου, το Εθνικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ με μοναδικό θέμα την έγκριση των υποψηφιοτήτων για τις εθνικές εκλογές.
Την ίδια ώρα, το πολιτικό θερμόμετρο ανεβαίνει με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, να επιτίθεται χθες στον πρόεδρο της ΝΔ, Αντώνη Σαμαρά, απαντώντας σε όσα δήλωσε σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό.
Ο κ. Βενιζέλος κατηγόρησε, μεταξύ άλλων, τον κ. Σαμαρά ότι θέλει «να είναι οπωσδήποτε πρωθυπουργός και να έχει αυτοδυναμία ή παντοδυναμία», αλλά δεν βρίσκει να πει τίποτε για την ευθύνη του κόμματος του και την ευθύνη της κυβέρνησης Καραμανλή, της οποίας υπήρξε μέλος .
Απαντώντας στον κ. Βενιζέλο, ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για θράσος.
Καταλόγισε επίσης στον κ. Βενιζέλο ότι ως αντιπολίτευση, μαζί με τον Παπανδρέου, «έλεγε "όχι σε όλα" και μοίραζε δημαγωγικά υποσχέσεις πως "λεφτά υπάρχουν"» και ότι ο ίδιος ήταν που «όρθιος χειροκροτούσε την ολέθρια εξαγγελία του δημοψηφίσματος» και που «σιωπά μπροστά στις ομολογίες των συντρόφων του ότι, με τα εγκλήματά τους, οδήγησαν τον Τόπο στην καταστροφή» .
25 ημέρες μέχρι τις κάλπες όλα μπορεί να αλλάξουν καθώς λιγότερο από έναν μήνα πριν τις εκλογές οι λεγόμενοι αναποφάσιστοι των δημοσκοπήσεων εξακολουθούν να συγκεντρώνουν ποσοστά μεγαλύτερα από εκείνα του κόμματος που έρχεται πρώτο...