Τετάρτη 11 Απριλίου 2012

Συλλήψεις, για την υπόθεση Τσοχατζόπουλου σε Θεσσαλονίκη και Καρδίτσα

Στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών αναμένεται να οδηγηθούν ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ο Ν. Ζήγρας που συνελήφθησαν, κατηγορούμενοι για εμπλοκή στην υπόθεση των περιουσιακών στοιχείων του πρώην υπουργό.
Οι δύο άνδρες συνελήφθησαν νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη βάσει σχετικών ενταλμάτων που εκδόθηκαν από τις ανακριτικές αρχές της Αθήνας. Κατηγορούνται δε ότι λειτούργησαν ως παρένθετα πρόσωπα, για να μπορεί ο πρώην υπουργός να αποκρύπτει τα περιουσιακά του στοιχεία. Σε βάρος του Άκη Τσοχατζόπουλου έχει αποδοθεί η κατηγορία της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.
Όπως έγινε γνωστό, ο εξάδελφος του πρώην υπουργού φέρεται ως διαχειριστής υπεράκτιας εταιρίας, μέσω της οποίας γίνονταν αγορές ακινήτων. Σε ό,τι αφορά τον 62χρονο Βορειοελλαδίτη επιχειρηματία, ο οποίος είναι μέτοχος στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αυτός συνδέεται εδώ και πολλά χρόνια πολιτικά και προσωπικά με τον πρώην υπουργό. Ο Γ. Σαχπατζίδης στα μέσα της δεκαετίας του 80 εμφανιζόταν στο περιβάλλον τού τότε υπουργού Εμπορίου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Ακριτίδη. Ενώ για μια μεγάλη χρονική περίοδο δεν είχε εμφανίσει κάποια ιδιαίτερα επιτυχημένη επιχειρηματική δραστηριότητα, την περίοδο 1998-1999 συμμετέχει στην εξαγορά των εφημερίδων «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από τον Γ. Ραυτόπουλο. Σε μικρό χρονικό διάστημα ο Γ. Σαχπατζίδης προχωρεί στην εξαγορά του «Ελληνικού Βορρά» και των «Σπορ του Βορρά».
Επίσης στην Καρδίτσα συνελήφθη η λογίστρια του κ. Τσοχατζόπουλου, Ευφροσύνη Λαμπροπούλου.
Οι εμπλεκόμενοι συνολικά στην υπόθεση φτάνουν στους 8.
Στο μεταξύ ολοκληρώθηκαν οι έρευνες στα σπίτια του Τσοχατζόπουλου.Σύμφωνα με πληροφορίες στο σπίτι της κόρης του Αρετής, βρέθηκαν 10 πλάκες χρυσού. Επίσης κατασχέθηκε ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής. Επίσης, βρέθηκαν κρίσιμα έγγραφα με κινήσεις λογαριασμών.
Η έρευνες έγιναν, παρουσία του εισαγγελέα Γ. Δραγάτση, στα δύο σπίτια της κόρης του κ.Τσοχατζόπουλου, Αρετής, σε Κολωνάκι και Παλαιό Ψυχικό. Η κ. Αρετή Τσοχατζοπούλου, όπως και η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη, είναι εμπλεκόμενες στην υπόθεση, αλλά δεν περιλαμβάνονται στα εντάλματα σύλληψης που εκδόθηκαν από τον ανακριτή.