Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Νίκος Νικολόπουλος: Η ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΠΥ δημιούργησε βίαιες αλλαγές, χωρίς καμία μελέτη ,χωρίς κανένα διάλογο χωρίς ουσιαστική κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Αχαΐας, κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, με αφορμή τις μεταβολές στον Οίκο Ναύτου, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Η εσπευσμένη νομοθέτηση της ένταξης του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΠΥ δημιούργησε μια σειρά από προβλήματα, επεβλήθησαν βίαιες αλλαγές, χωρίς καμία μελέτη ,χωρίς  κανένα διάλογο χωρίς ουσιαστική κοινωνική νομιμοποίηση και αποδοχή. 
Τα αποτελέσματα είναι προφανή. Κοινωνική αναστάτωση, ένταση, αντιδικίες.
 Για τον Οίκο του Ναύτου  πιστεύουμε ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μεταβατικός χρόνος για την ένταξή του στον ΕΟΠΠΥ .
Ο χρόνος για την υλοποίηση της ένταξης είναι ανεπαρκέστατος.
Δεν υπάρχει κανένα σχέδιο που να προβλέπει τη διαχείριση των πολλών ιδιαιτεροτήτων του συγκεκριμένου Ταμείου. Ήδη, από την πρώτη μέρα, προκύπτουν πολλά και δύσκολα προβλήματα για τη λειτουργία του Ταμείου.
Δεν υπάρχει αναλογιστική Μελέτη.
Δεν υπήρξε καμία διαβούλευση με τους εμπλεκόμενους (εργαζόμενους – εργοδότες).
Η σχέση του με το ΥΕΝ είναι σύνθετη και δεν μπορεί να διακοπεί με μια νομοθετική μονοκονδυλιά. Υπάρχουν πολλά κρίσιμα ζητήματα περιουσίας, κατανομής πόρων και εισφορών, που πρέπει να αντιμετωπισθούν. Οι ασφαλισμένοι θα μείνουν, για καιρό, χωρίς επαρκείς   υπηρεσίες.
Για όλους αυτούς τους λόγους είναι επιβεβλημένη η αποδοχή εξάμηνης μεταβατικής περιόδου.
 Ήδη ο Υπουργός μετά τις συνεχείς υποδείξεις μας ανακοίνωσε στα Μέσα Ενημέρωσης  την πρώτη παράταση εφαρμογής των νέων μέτρων για διαδικασίες που αφορούν το ΙΚΑ.
Εκτός των άλλων προωθείται από τους αρμόδιους υπουργούς παράταση ώστε η εκτέλεση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΠΥ, να ελέγχεται από το Υπουργείο Εργασίας έως τις 31-12-12. 
Για την παράταση της ένταξης του Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΠΥ θα επιμείνουμε».