Δευτέρα 19 Μαρτίου 2012

Tα τελικά του ΠΑΣΟΚ: Το 97,38% ψήφισε υπέρ Βενιζέλου - Απούσα η Νεολαία

Το 97,38% ψήφισε υπέρ Βενιζέλου, σύμφωνα με τα σχεδόν τελικά αποτελέσματα των εκλογών στο ΠΑΣΟΚ

Με το συντριπτικό ποσοστό 97,38% από εκλογική βάση 227.822 ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, εκλέχτηκε πρόεδρος ο μοναδικός υποψήφιος , Ευάγγελος Βενιζέλος, όπως δείχνουν τα τελικά αποτελέσματα.

Η ανακοίνωση τελικών αποτελεσμάτων της ΕΚΑΠ του ΠΑΣΟΚ, έχει ως εξής:
1.    Ψήφισαν:                         236.151             
2.    Έγκυρα ψηφοδέλτια:    230.105
3.     Άκυρα ψηφοδέλτια:          1.384
4.    Λευκά ψηφοδέλτια:            4.662
«Ο υποψήφιος Πρόεδρος κ. Ευάγγελος Βενιζέλος έλαβε    230.105    ψήφους.
Κατά συνέπεια Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. για την επόμενη τετραετία εκλέγεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος του Βασιλείου ως λαβών την απόλυτη πλειοψηφία των ψήφων σύμφωνα με το άρθρο 41 του Καταστατικού του ΠΑΣΟΚ», σημειώνει η ανακοίνωση.
Όπως ανακοίνωσε η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης, κατά του αποτελέσματος και των επιμέρους αποτελεσμάτων σε επίπεδο νομών δεν υποβλήθηκε καμία ένσταση β' βαθμού, σύμφωνα με το σημείο 13 της Κατευθυντήριας Οδηγίας Νο 80. Επομένως η Επιτροπή Καταστατικού και Πιστοποίησης οριστικοποιεί και πιστοποιεί ως τελικό το αποτέλεσμα των διεξαχθεισών εκλογικών διαδικασιών για την ανάδειξη προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Βάσει του αποτελέσματος, νέος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακηρύσσεται ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Στην Κορινθία ο Βενιζέλος έλαβε το 98% των ψήφων

Στις κάλπες των 11 εκλογικών τμημάτων που είχαν στηθεί στην Κορινθία, προσήλθαν συνολικά 3.093 άτομα
Αναλυτικά, στη Κόρινθο ψήφισαν 731, στο Λουτράκι 313, στους Αγίους Θεοδώρους 138, στον Άσσο 172, στη Βόχα 290, στο Βέλο 268, στη Στυμφαλία 109, στη Νεμέα 132, στο Ξυλόκαστρο 484,στο Κιάτο 330 και στη Τενέα 126. Η διαδικασία κύλησε ομαλά αν εξαιρεθεί ένα επεισόδιο που σημειώθηκε στη κάλπη του Λουτρακίου με έναν άνδρα να φωνάζει συνθήματα έξω από το εκλογικό τμήμα. Στο σημείο έφθασε αμέσως η αστυνομία έγιναν συστάσεις και το επεισοδιο έληξε αμέσως. Από τα 3.093 ψηφοδέλτια συνολικά, υπέρ του κ. Ε. Βενιζέλου ψήφισαν 3.028 δηλαδή ποσοστό περίπου 98%, ενώ τα υπόλοιπα 65 ψηφοδέλτια ήταν άκυρα και λευκά…

Απουσίες
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός, ότι πολλά στελέχη και μέλη της Ν.Ε. ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κορινθίας, αλλά και αιρετοί,  Αντιδήμαρχοι και Δήμαρχοι που έχουν πάρει θέσεις και αξιώματα τα τελευταία χρόνια από το ΠΑ.ΣΟ.Κ., δεν προσήλθαν να ψηφίσουν για την ηγεσία του κόμματος, καθώς απουσίασαν επιδεικτικά αφού  προτίμησαν αυτή τη φορά «να μείνουν στον καναπέ» και να μην συμμετάσχουν. 
Ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε κατά την ψηφοφορία της Κυριακής, η απουσία νέων ανθρώπων από την ψηφοφορία για την εκλογή του νέου προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Κάτι που παρατηρήθηκε πανελλαδικά και στην Κορινθία. Όσες εικόνες παρουσιάστηκαν από την ψηφοφορία, έδειχναν στη μεγάλη πλειοψηφία τους, παρουσία μεγάλων σε ηλικία ατόμων από 50 ετών και πάνω. Και το αξιοπερίεργο είναι, ότι από την ψηφοφορία απουσίασαν ακόμα και στελέχη της νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. που φαίνεται ότι «γύρισαν την πλάτη» σε αυτή τη διαδικασία.